62.2 F
Los Angeles
9 Haziran 2023
AnasayfaHaberlerGündemDepremde yiten canların mezarlarındaki eşyalar duygulandırıyor

Depremde yiten canların mezarlarındaki eşyalar duygulandırıyor

Depremin etkilediği 11 ilden Adıyaman’da vefat eden vatandaşların çoğu Adıyaman Yeni Belediye Mezarlığı’nda defnedildi.

Hayatını kaybedenlerin yakınları mezarlığı sık sık ziyaret ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri mezarlıkta hazır bulunarak isteyen vatandaşlar için dua ediyor. Ağıtların, hıçkırıkların yükseldiği mezarlıkta bazı vatandaşlar mezarların üzerine çiçek koyarken, bazıları da kabir toprağına su döküyor.

MEZARLARDAKİ KIYAFET VE OYUNCAKLAR DUYGULANDIRIYOR

Depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarının üzerine konulan kıyafet ve bazı eşyalar ise görenleri duygulandırıyor.

Hayatını kaybedenlerin yakınları, eşlerinin, çocuklarının, akrabalarının kullandığı eşyaları mezarların üzerine ya da yanına bırakıyor.

Kimi depremzedeler, yakınlarının mezar tahtasına tuttuğu takımın formasını, kullandığı beresini, eldivenini, gömleğini asarken kimisi de mezarın üstüne başörtüsü koyuyor.

Bazı depremzedelerin de mezarların başına çocuklarının giydiği ayakkabıyı, oyuncağı koyduğu, bazılarının da şeker bıraktığı görüldü. (AA)

Alaturka Online
Alaturka Onlinehttps://www.AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

182,523BeğenenlerBeğen
16,118TakipçilerTakip Et
3,522TakipçilerTakip Et
7,676TakipçilerTakip Et
32,700AboneAbone Ol

Kaçırmayın