60.4 F
Los Angeles
2 Haziran 2023
AnasayfaHaberlerGündemDepremin vurduğu şehirlerde konteynerlerde oy kuyruğu

Depremin vurduğu şehirlerde konteynerlerde oy kuyruğu

Hatay’da kurulan 3 bin 152 sandıkta 1 milyon 62 bin 40 seçmen oyunu kullanmak için saat 08.00’dan itibaren sandık başına gelmeye başladı.

Antakya ve Defne ilçelerinde vatandaşlar, sağlam okul binalarında ve okul bahçelerine kurulan konteynerler ile bazı muhtarlıkların yanında yer alan konteynerlerde oyunu kullanıyor.

Valilik, konteyner ve çadır kentlerde kalan ve ulaşım imkanı bulunmayan vatandaşları oy kullanacakları okullara ücretsiz taşıyor.

OSMANİYE’DE 1170 SANDIKTA OY KULLANILIYOR

Osmaniye’de sabahın erken saatlerinde vatandaşlar, oy pusulaları ve kimlikleriyle oy verecekleri okullara geldi.

Sandıkların kurulduğu sınıfların önünde sıraya giren vatandaşlar, sırayla çağırılarak oylarını kullandı.

Konteyner ve çadırda kalan depremzedeler ise evlerinin bulunduğu mahalledeki okullarda oylarını kullandı.

Osmaniye’de 385 bin 998 seçmen, 1170 sandıkta oylarını kullanıyor.

ADANA’DA 1 MİLYON 612 BİN SEÇMEN VAR

Adana’da vatandaşlar, oy kullanmak için sabah saat 08.00’den itibaren sandık başına gitti.

Yetkilerden oy pusulasını, mührü ve zarfı alan vatandaşlar, kabine girerek oyunu kullandı.

Adana’da 1 milyon 612 bin 781 seçmen için 4 bin 795 sandık kuruldu.

Alaturka Online
Alaturka Onlinehttps://www.AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

182,560BeğenenlerBeğen
16,128TakipçilerTakip Et
3,519TakipçilerTakip Et
7,677TakipçilerTakip Et
32,000AboneAbone Ol

Kaçırmayın