61.1 F
Los Angeles
6 Haziran 2023
AnasayfaAlaturka SporGalatasaray - Sivasspor maçı öncesi Okan Buruk'tan Yunus Akgün açıklaması

Galatasaray – Sivasspor maçı öncesi Okan Buruk’tan Yunus Akgün açıklaması

Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, sahasında Sivasspor’u ağırlıyor. Karşılaşma öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu. 

Her şeyin hazır olduğu bu atmosferde kazanmaları gerektiğini belirten Okan Buruk, “Kendi sahamızdayız. Tabii ki seyircimizle birlikte oyunumuz da daha güçlü bir şekilde çıkıyor. Bu sene deplasman maçlarında da çok başarılı olduk. Bir yandan baktığımızda bu başarı ayrı ama oyun olarak kendi sahamızda olduğumuzda daha da güçlü bir oyun ortaya çıkıyor. Bizi iten, sahada bize çok destek veren taraftarımızla yine birlikte olacağız. Her maç zor. Her oynadığımız maç zor. Bunu biliyoruz, buna göre hazırlanıyoruz. Her rakibimize saygı duyuyoruz. Sivasspor da baktığımızda bu sene yine hem Avrupa’da hem Türkiye Ligi hem Türkiye Kupası ile üç kulvarda mücadele eden bir takım. Gerçekten son 3 seneye baktığımızda burada takdire şayan bir performansları var. Hem Avrupa’da hem Türkiye’de… İyi bir takım. Beklentimiz özellikle deplasmana gelen birçok takım gibi savunma ağırlıklı bir futbol bekliyoruz rakibimizden. Burada bizim yapacağımız özellikle kendi kalitemiz, ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişte üçüncü bölgedeki sonlandırmalarımızda özellikle doğru bir şekilde… Geçen hafta da bundan bahsetmiştim belki maçın sonunda. Bazen kendi kalitemizin altında oynadığımız zamanlar oluyor. Ama bu hafta özellikle kalitemizi de oraya net bir şekilde koyarsak, hücum bölgesinde iyi işler yaparsak yine skor, gol, galibiyet arkasından gelecektir diye düşünüyorum. Hazırız takım olarak. İstekliyiz, kendi sahamızdayız. Her şey bizim için hazır. Bize de bu maçı kazanmak düşüyor” dedi.

Mustafa Denizli örneği verilerek iki takımda şampiyonluk yaşamaya yakın olması üzerinden bir soruyu cevaplandıran tecrübeli çalıştırıcı, “Çok yakınız. Ona en kısa zamanda ulaşmak istiyoruz. İki tane 90 dakika var. Bu 90 dakikayı kazandık mı bir sonrakine şampiyon olma ümidiyle için çıkacağız. Bunu birçok kez futbolcu olarak da yaşadım, teknik adam olarak da bunu yaşadım. Bu benim için önemli tecrübe. Bu tecrübeden bu sene de çok faydalandım aslında. İyi bir kadromuz, takımımız var. Camiamız bu sene birlikte hareket ediyor. Tribünde coşkumuz, inanılmaz bir sinerjimiz var. ‘Mayıslar bizim’ sloganımız devam ediyor. Bu sinerji, inanmışlık inşallah bize şampiyonluk getirecek. Bir yandan da her şey bizim kontrolümüz altında olsa da aynı ciddiyet, konsantrasyonu sürdürmek zorundayız. Puan farkının hiç önemi yok. Bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz” dedi.

Kadroda yer almayan Yunus Akgün’e ilişkin soruya ise Buruk, “Yunus, son antrenmanda dizine bir darbe aldı. Bu sabah denedik. Konforlu değildi ağrıdan dolayı. Yarın tam kontrolleri yapılacak ama bugün, sabahki denemeden sonra kadroda olamayacağına karar verdik. Kendinden de geri bildirim geldi. Bugün olmayacak. Diğer oyuncularımız hazır. Tabii Zaniolo cezalı. Yunus aynı kanatta… Bir maç önce aynı kanatta çok fazla lüksümüz varken… Bugün yine aynı kanatta Barış, hazır bir şekilde bekliyor. Yusuf, bugün kadroda. Daha önce de söylemiştim Yusuf, bir gün bu takım için önemli şeyler yapabilir diyordum. Şans verirsek hazır durumda. Diğer tüm oyuncularım da hazır durumda. Takım olarak aslında hazırız. Kime süre verirsek, kim oynarsa en iyisini yapacaklarını düşünüyorum” yanıtını verdi. 

 

Alaturka Online
Alaturka Onlinehttps://www.AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

182,532BeğenenlerBeğen
16,120TakipçilerTakip Et
3,523TakipçilerTakip Et
7,677TakipçilerTakip Et
32,500AboneAbone Ol

Kaçırmayın