62.3 F
Los Angeles
1 Ekim 2023
AnasayfaHaberlerGündemKavcıoğlu’nun BDDK Başkanlığı’na atanmasına tepki

Kavcıoğlu’nun BDDK Başkanlığı’na atanmasına tepki

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleşen atamalara ilişkin kararlar dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına Dr. Hafize Gaye Erkan atanırken Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığına getirildi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz Şahap Kavcıoğlu’nun BDDK Başkanlığı’na atanmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

“İKTİDARIN KAFASI KARIŞIK”

“İktidarın kafası belli ki karışık” diyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Dün rasyonellik, şeffaflık, tutarlılık ve öngörülebilirlikten söz edenler geçmiş dönemin en önemli aktörlerinden Şahap Kavcıoğlu’nu BDDK’nın başına atıyor. TCMB atamasının da büyük bir hayal kırıklığı yaratacağını şimdiden not etmek isterim.

“ŞAYET BU PLANSIZLIK VE KARARSIZLIK DEVAM EDERSE…”

*Son günlerde yaşanılanlardan görüyoruz ki ülkeyi kendi düşürdükleri çukurdan çıkartacaklarını söyleyenler doğru kadroları belirlememiş, durum tespiti yapmamış ve istikrar programı hazırlamamış.  Ortada ne ciddiyet var ne planlama. Böyle devlet yönetilmez! Şayet bu plansızlık ve kararsızlık devam ederse ülke olarak ödeyeceğimiz fatura daha da kabaracak.”

Alaturka Online
Alaturka Onlinehttps://www.AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

182,182BeğenenlerBeğen
16,003TakipçilerTakip Et
3,553TakipçilerTakip Et
7,659TakipçilerTakip Et
33,700AboneAbone Ol

Kaçırmayın