Almanya’da 2000-2007 yılları arasında sekiz Türk, bir Yunan ve bir Alman polisin öldürülmesi olayı ile ilgili yakalanan aşırı sağcı Neo-Nazi katillerden Uwe Böhnhardt’ın annesi Brigitte Böhnhardt, oğlu ile Beate Zschaepe’nin teslim olmayı düşündüğünü öne sürdü.
Alman 1’inci televizyon kanalı ARD’de yayınlanan “Panorama” programına konuşan anne Brigitte Böhnhardt, oğlu ile 2000 yılındaki bir buluşmasında oğlu ile Beate Zschaepe’in teslim olmak istediklerini kendisine söylediklerini öne sürdü. Anne Böhnhardt, “Uwe Mundlos buna hazır değildi. Bu nedenle Mundlos karşı çıktı” dedi.
Almanya’da işlenen 10 cinayet nedeniyle çok üzgün olduğunu, her gün 8’i Türk 10 kurbanı ve ailelerini düşündüğünü anlatan Brigitte Böhnhardt, “Beate Zschaepe, beni 5 Kasım 2011 tarihinde son kez aradı. Beate Zschaepe bana, ‘Uwe gelmeyecek, Uwe öldü. Artık gelmeyecek. İkisi de intihar etti. Çıkış yolu göremediler, cezaevine de girmek istemiyorlardı’ dedi” diye konuştu. Böhnhardt, cinayetlerden haberi olmadığını ekledi.. (Hürriyet)
