AnasayfaHaberlerGündemTürkiye yasadışı nakilde ‘organ üssü’

Türkiye yasadışı nakilde ‘organ üssü’

AVRUPA’da yaşanan mali krizle birlikte yasadışı organ ticareti de arttı.

New York Times gazetesinin Avrupa Birliği verilerine dayanarak hazırladığı habere göre, Yunanistan, İspanya ve İtalya gibi krizin ağır biçimde hissedildiği ülkeler ile Balkan ülkelerinin yoksulları, genellikle Rusya’da açılmış internet sitelerinde böbreklerini, akciğerlerini, kemik iliklerini ve hatta kornealarını, saçlarını ve anne sütünü satışa çıkarıyor.

Böbrek 100 bin Euro

Böbrekler ortaya 100 bin Euro, akciğerler ise 250 bin dolara el değiştiriyor. İflas etmiş Yunanlı bir işadamının ailesine yiyecek alabilmek için böbreğini 100 bin euroya çıkardığı ve alıcı bulmak için bir özel dedektif tuttuğu Yunan basına yansımıştı.

Gazeteye konuşan Avrupa Birliği’nin organ kaçakçılığı suçlarını araştırmakla görevlendirdiği savcı Jonathan Ratel’e göre; en çok organ ticareti Sırbistan’da yapılıyor.

Nakil üssü Türkiye

Türkiye ise yasadışı yollardan elde edilmiş organların nakledildiği üs olarak ortaya çıkıyor: ABD, İngiltere, Fransa, İsrail, İtalya ve Almanya’dan her yıl binlerce “organ turisti” Türkiye’ye geliyor. AB tahminlerine göre, her yıl yaklaşık 20 bin organ karaborsada satılıyor.. (Hürriyet)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,623BeğenenlerBeğen
91,865TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın