Manhattan Ceza Mahkemesi, dün aldığı bir kararla Twitter’ın Wall Street’i İşgal protestocularının üç ay boyunca attığı tweet’leri güvenlik güçlerinin değerlendirmesine sunması gerektiğine karar verdi.
Geçtiğimiz yıl 1 Ekim’de düzenledikleri protesto sırasında yaşananlar üzerine açılan davada Yargıç Matthew Sciarrino, Twitter yetkililerinin sitedeki içeriğin korunmasıyla ilgili itirazlarını boşa çıkardı.
Sciarrino atılan tweet’lerin kullanıcıların olduğuna yönelik Twitter’ın yaptığı itirazı kabul etmeyerek, bu twitlerin şirketin malı olduğuna ve gerek görüldüğü takdirde mahkemeye sunulmasına karar verdi.
Şirket adına yapılan açıklamada “Kullancılarımız ve haklarıyla ilgili kararlığımızı sürdüreceğiz” denildi.
DAVANIN GEÇMİŞİ
Davanın odağında New Inquiry adlı internet sitesinin yöneticisi Malcolm Harris bulunuyor.
Harris 1 Ekim’de Brooklyn Köprüsü üzerindeki protesto gösterisi sırasında yüzlerce göstericiyle birlikte tutuklanmıştı.
Savcılar, Harris’in Twitter’dan yazdığı mesajlara dayanarak, polislerin trafiği engellemeyin yönündeki emrinden haberdar olduğunu ileri sürüyordu. Harris’in avukatı ise mahkemenin tweet’lere ulaşmasını engellemeye çalışmıştı.
Twitter ise bilgi paylaşımını engelleyerek ileride bu yöndeki davalara karıştırılmasını önlemeye çalıştı. Kararla birlikte Twitter artık kullanıcılarının tweet’tleri kontrol etmek zorunda kalabilir.. (Hürriyet)
