AnasayfaHaberlerGündemCuriosity Mars'ta kısmi Güneş tutulmasını fotoğrafladı

Curiosity Mars’ta kısmi Güneş tutulmasını fotoğrafladı

Mars’ta yaşam olup olmadığını araştırmak amacıyla Kızıl Gezegen’e gönderilen uzay aracı Curiosity (Merak) ek iş yaptı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’taki uzay aracı Curiosity, Dünya’da ender görülen olaylardan birisi olan kısmi Güneş tutulmasının Mars’ta yüzlerce fotoğrafını çekti.

Bilim adamları, “Kızıl Gezegen”in etrafında iki uydunun turlaması nedeniyle tutulmaların daha sık görüldüğünü, hatta gezegende bir anlamda “tutulma sezonu” yaşandığını söyledi.

Curiosity, geçen haftadan düne kadar süren üç farklı tutulmada Mars’ın uydularının “diş”ler gibi gözüktüğü Güneş’i izlemek için kameralarını gökyüzüne doğrultmuştu.

Texas A&M Üniversitesi’nden Mark Lemmon, bu fotoğrafların, Mars’ın büyük uydusu Phobos’un kaderinin izini sürme konusunda bilimadamlarına yardımcı olacağını belirtti. Phobos’un, 10 ila 15 milyon yıl içinde Mars’a çok yaklaşarak parçalanacağı ve gezegene çarpacağı düşünülüyor.

Curiosity, bir kayaya yapacağı ilk kimyasal testlerine yarın başlayacak.. (Hürriyet)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,349BeğenenlerBeğen
88,707TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
59,000AboneAbone Ol

Kaçırmayın