Üç yıl önce mutevazi bir binada Türk çocuklarina dini eğitim vermek maksadıyla kurulan Amerika Müslümanlar Birliği Los Angeles Şubesi, Orange County’de açtığı Bogazici Camii ve San Diego’da açtığı Ulu Camii’den sonra şimdi de Los Angeles’ta yeni bir camii açıyor.
Camiinin ismi ise “YENİ CAMİİ”. Bu isim İstanbul Eminönü’ndeki Yeni Camii’den esinlenilerek verildi. Los Angeles’ta Türklerin yoğun olduğu Culver City’ye yakın 10510 Rose Avenue adresinde eski bir sinagog binası kiralanarak camiye çevirildi.
Yeni Camii, vakit, cuma, teravih, bayram ve cenaze namazlarına açık olacak. Müslüman Türk çocuklarına ücretsiz temel dini ve Kur’an-i Kerim okuma dersleri verilecek. Ramazan ayında her gün iftar verilecek ve teravih namazı kılınacak. Kandillerde, mübarek gün ve gecelerde özel program düzenlenecek. Kurban bayramında kurban kesimi yapılacak. Hac ve Umre servisleri verilecek. Cenaze yıkama, kefenleme ve Türkiye’ye nakil işlemleri yapılacak veya Los Angeles’taki müslüman mezarlıklarına defin işlemleri yapılacak. Bayram namazları ve bayramlaşma programları organize edilecek. Milli ve dini günlere özel kültürel faaliyetler düzenlenecek. Dini Nikah merasimleri yapılacak.
Los Angeles’a yeni gelen Türkler’in ortama uyum sağlamasına yardımcı olunacak. Yolda kalanlara, evsizlere ve yolculara yardım edilecek. Yeni Camii herkese ve her kesime “eşit yakınlıkta” olacak.
Yeni Camii’de bir salon tamamen etkinliklere ayrılacak ve seminerler ve konferanslara ev sahipliği yapacak. Baska bir salon ise Türk ve İslami eserler kütüphanesi olacak. Daha fazla bilgi için 310-866-8336 nolu telefonu arayabilir veya la@unitedamericanmuslim.org adresine email gönderebilirsiniz.
Camiinin açılışı 15 Temmuz Cuma akşamı Berat Kandili Programı ile beraber yapılacak. Programa Amerika Müslümanlar Birliği Başkanı ve New York Fatih Camii başimamı Fatih Demirci konuşmacı olarak katılacak.
Amerika Müslümanlar Birliği, vergiden muaf, kar amacı gütmeyen dini bir organizasyondur. 29 Mayıs 1980 de bir avuç Türk tarafından New York’ta kurulan dernek şu ana kadar Amerika ve Kanada’da toplam 44 camii açtı. 2011 sonuna kadar 50 şubeye ulaşması bekleniyor.
Birlikten yapılan açıklamada Yeni Camii’nin açılmasına maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkür edildi.
Turkla
