AnasayfaHaberlerAmerikaABD'de bugün bilmeniz gereken 7 gelişme: Vergi, enflasyon, Obamacare

ABD’de bugün bilmeniz gereken 7 gelişme: Vergi, enflasyon, Obamacare

🇺🇸 ABD’de bugün bilmeniz gereken 7 gelişme 👇

1️⃣ Vergi: Süre uzatımı alanlar için 2025 federal beyannamede son gün bugün, 15 Ekim. Geliri 89 bin dolar ve altında olanlar IRS Free File’ı ücretsiz kullanabiliyor.

2️⃣ Kaliforniya: PG&E, 29 ilçede yaklaşık 88 bin müşterinin elektriğini Cumartesi’ye kadar önleyici olarak kesebilir. Los Angeles ve Ventura’da Cuma gecesine kadar yangın uyarısı var.

3️⃣ Enflasyon: Yıllık enflasyon Eylül’de %3,7’ye çıktı; benzin bir ayda %9,1 pahalandı.

4️⃣ Obamacare: 2027’den itibaren prim desteğini vatandaşlar ve belirli yasal statüdeki göçmenlerle sınırlayan kural önerildi; henüz yürürlükte değil.

5️⃣ Obamacare: Mükerrer ya da vefat kaydı görünen 189 bin kişiye bildirim gitti; 30 gün içinde itiraz edilmezse destek kesiliyor.

6️⃣ Florida: 14 yaş altına sosyal medya hesabı yasağının önü açıldı; 14-15 yaş için ebeveyn onayı gerekiyor.

7️⃣ Yapay zekâ: 8 eyalet, çocuk güvenliği iddiasıyla OpenAI’a dava açtı.

Kaydırın, kaydedin, ihtiyacı olanla paylaşın. Detaylar alaturka.com’da.

#Amerika #ABD #AmerikadakiTürkler #AmerikaHaberleri

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

498,915BeğenenlerBeğen
97,186TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,700AboneAbone Ol

Kaçırmayın