AnasayfaHaberlerAmerikaAmerika'da Salgın Hastalık Paniği

Amerika’da Salgın Hastalık Paniği

090814-Salgin2

Amerika’da Salgın Hastalık Paniği. Amerikalı sağlık yetkilileri orta batı eyaletlerinde görülmeye başlayan yeni bir virüsün birçok çocuğu hastanelik ettiğini bildir

Missouri Eyaleti’nden yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, yaz başlarında görülmeye başlayan “Enterovirüs D68” sonucu Kansas City’de 300 kişi hastaneye kaldırıldı. Bunların %15’i ise kaldırıldıkları hastanede yoğun bakım ünitelerine bağlandı.

İowa Eyaleti yetkilileri bu virüs sonucu kaç kişinin hastaneye başvurduğu sayısını tam olarak açıklayamazken, Ohio, İllinois ve diğer orta batı eyaletlerinde henüz virüs bulgusuna rastlanmadı.

Hastalık belirtilerini, normal soğuk algınlığı belirtileri şeklinde açıklayan yetkililer, hastaların genelde yoğun öksürük ve göğüsten gelen hırıltı sonucunda hastaneye geldiklerini açıkladılar.

Hastalığın bulaşıcı olduğuna dikkat çeken, ve astım hastası çocukların daha çabuk etkilendiğini açıklayan yetkiler, normal nezle salgınlarında yapılması gerekenlerin aynen uygulanması gerektiğine dikkat çektiler.

Alaturka Online
Chicago, IL

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,849BeğenenlerBeğen
89,766TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın