AnasayfaHaberlerAmerikaCalifornia’dan Van’a yardım eli

California’dan Van’a yardım eli

Van’da geçtiğimiz ay içinde yaşanan 7.2 şiddetindeki depremin yaraları dünyanın farklı bölgelerinden yapılan yardımlarla sarılmaya çalışırken, bu kervana son olarak California’da katıldı.

California eyaletinin San Jose şehrinde düzenlenen yardım organizasyonuna yaklaşık 100 davetli katıldı. Programa katılanların hemen hepsi Amerikalı olduğu görülürken, gecede bir konuşma yapan Japonya asıllı Motoko Katayama, kendi ülkesinin de kısa bir süre önce aynı felaketi yaşadığına dikkat çekti. Katayma, deprem felaketinin insan yaşamında derin izler bıraktığını belirterek, Van’daki depremzedelerin Japon halkı olarak her zaman yanında olacaklarını belirtti.

Gecede hislerini paylaşanlardan Evelyn Vinly isimli bir başka Amerikalı da, Türkiye’de yaşayan insanların acısını hissedebilmek adına herkesin dua etmesi gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından Van için açılan yardım kampanyasına katılımcılar 5 bin dolar verdi. Toplanan maddi yardım ise en kısa sürede Van’daki depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi. ( NESLIŞAH ÖZ, CALIFORNIA / ZAMAN)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,337BeğenenlerBeğen
88,765TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
59,000AboneAbone Ol

Kaçırmayın