AnasayfaHaberlerAmerikaBank of America, ayrımcılığın bedelini ağır ödedi

Bank of America, ayrımcılığın bedelini ağır ödedi

ABD’nin en büyük bankası Bank of America, ülke çapında verdiği mortgage kredilerinde İspanyol asıllılara ve siyahilere karşı ayrımcılık yaptığı için açılan davada uzlaşma yoluna gitti.

Banka uzlaşma karşılığında 335 milyon dolar ödeme yapacak.

Salı günü ABD Adalet Bakanlığı tarafından California’adaki bölge mahkemesine onay için gönderilen anlaşma, ev kredilerinde bugüne dek yapılmış en yüksek uzlaşma bedelini içeriyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Bank of America’nın 200 bine yakın Afrika asıllı ve Latin vatandaştan yüksek faiz oranları ve harçlar istediğini gösteren bir şikayette bulunmuştu. Bakanlık bankanın beyaz müşteriler ise daha az faiz oranı ve harç tutarı karşılığında borç verdiğini açıklamıştı.

Bank of America ise gelecekte bu tür sorunlarla mücadele etmek için çabalarını sürdüreceklerini bildirdi. (USASABAH)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,330BeğenenlerBeğen
92,404TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın