AnasayfaHaberlerGündemKızıl Gezegen’de alçıtaşı bulundu

Kızıl Gezegen’de alçıtaşı bulundu

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’a 8 yıl önce gönderdiği ve hâlâ faal tekerlekli robotu Opportunity, Kızıl Gezegen’de eskiden suyun varlığına dair şimdiye kadarki en iyi kanıtı keşfetti.

Oppurtunity’nin bilimsel sorumlusu Cornell Üniversitesi’nden Steve Squyres Amerikan Jeofizik Derneği toplantısında yaptığı açıklamada, son kullanım tarihini çoktan doldurmasına rağmen keşiflerini sürdüren Opportunity’nin incelediği dev Endeavour kraterinin duvarının yakınında ince, parlak bir mineral damarı keşfettiğini belirterek, bunun milyarlarca yıl önce suyun bıraktığı alçıtaşı (jips) olduğunu kaydetti. Squyres, “Kayada kırık vardı, su bu kırık boyunca akmış, sudaki jips çökelmiş, durum bundan ibaret” dedi.. (Hürriyet)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,419BeğenenlerBeğen
88,619TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
59,000AboneAbone Ol

Kaçırmayın