56.6 F
Los Angeles
25 Nisan 2024
AnasayfaHaberlerAmerika2014 - 2015 Sezonunda NBA'deki Türk basketbolcular

2014 – 2015 Sezonunda NBA’deki Türk basketbolcular

nba turk basketbolcular

NBA Başladı. Peki 2014 – 2015 Sezonunda NBA’deki Türk basketbolcular kim? Türkiyemizi kimler temsil edecek hangi takımlarda mücadele edecek.

NBA’deki Türk basketbolcular

Bu sezon NBA‘de Ömer Aşık,Enes Kanter, Ersan İlyasova ve Hidayet Türkoğlu olmak üzere Türkiye’yi 4 basketbolcumuz temsil edecek..

Hidayet Türkoğlu

935 karşılaşmayla “NBA’de en fazla maç oynayan Türk basketbolcu” ünvanının sahibi Hidayet Türkoğlu, geçen sezonun ortasında anlaştığı Los Angeles Clippers ile bu sezon da yoluna devam edecek. 35 yaşındaki basketbolcu, 2004’te San Antonio Spurs ve 2009’da Orlando Magic ile çok yaklaştığı şampiyonluk yüzüğünü, Chris Paul ve Blake Griffin gibi iki önemli all-star oyuncuyu kadrosunda barındıran Clippers ile parmağına takmak istiyor.

Enes Kanter

Geçen sezon 12,3 sayı ve 7,5 ribauntla 3 yıllık NBA kariyerinin en yüksek ortalamalarına ulaşan 22 yaşındaki pivot Enes Kanter, 2 yıldır play-off‘lara gidemeyen Utah Jazz’a bu yolda katkı sağlamaya çalışacak.

Ersan İlyasova

İki yıl önce 13,2 ile kariyerinin en yüksek sayı ortalamasına ulaşan ancak geçen sezonu maç başına 11,2 sayıyla kapatan Ersan İlyasova, Milwaukee Bucks takımıyla NBA’deki 7. sezonuna çıkacak.

Ömer Aşık

Ömer Aşık‘ın geçen sezonun sonunda transfer olduğu New Orleans Pelicans’la ilk 5’te sahaya çıkması bekleniyor. Aşık, Rockets’taki ilk sezonunu 10,1 sayı ve 11,7 ribaunt ortalamalarıyla bitirmiş ve ligin en fazla “double-double” yapan oyuncularından biri olmuştu.

NBA şampiyonluğu kazanan ve All-Star olmayı başaran tek Türk Mehmet Okur

Ayrıca tarimizde NBA şampiyonluğu kazanan ve All-Star olmayı başaran tek Türk olan Mehmet Okur da bu sezon yönetici olarak Utah Jazz’da. “Takım temsilcisi” olarak görevine başlayan Mehmet Okur hakkında övgüler yağdıran Utah Jazz CEO’su Greg Miller Mehmet’in takım içinde oyuncular, sponsorlar ve taraftarlarla ilgili her türlü konuda görev alacağını belirtti.

Türk basketbolcuları karşı karşıya getirecek ilk maç 4 Kasım

Bu sezon Türk basketbolcuları karşı karşıya getirecek ilk maçta, 4 Kasım’da Enes Kanter’in forma giydiği Utah Jazz ile Hidayet Türkoğlu‘nun takımı Los Angeles Clippers mücadele edecek.

Alaturka Online
Alaturka Onlinehttps://www.AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

181,533BeğenenlerBeğen
80,712TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
41,800AboneAbone Ol

Kaçırmayın

Alaturka Online sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et