AnasayfaAlaturka TV7,7 milyon yıllık 3 fil kafatası bulundu

7,7 milyon yıllık 3 fil kafatası bulundu


Kayseri’deki fosil kazılarında 7,7 milyon yıllık 3 fil kafatası bulundu.
Yamula Barajı civarında 2017 yılında bir keçi çobanının ihbarı üzerine bulunan ve bir yıl sonra bölgede başlatılan kazı çalışmaları sürüyor.
Kızılırmak Nehri üzerine kurulu Kocasinan ilçesindeki Yamula Barajı’nın çevresinde Kültür ve Turizm Bakanlığının izni, Kayseri Müze Müdürlüğü Başkanlığı’nda, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunda Prof. Dr. Okşan Başoğlu ve Prof. Dr. Pınar Gözlük Kırmızıoğlu’nun bilimsel danışmanlığında fosil kazıları yürütülüyor.
Zürafa, fil, mamut, gergedan, 3 toynaklı atlar, bovit diye bilinen boş boynuzlu koyun, keçi, antilop ile kaplumbağa ve domuz fosilinin de bulunduğu bölge fosil çeşitliliğiyle dikkati çekiyor.

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,490BeğenenlerBeğen
88,369TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
59,000AboneAbone Ol

Kaçırmayın