AnasayfaHaberlerAmerikaAmerika öldürülen siyahi genç için ayakta

Amerika öldürülen siyahi genç için ayakta

Amerika öldürülen siyahi genç için ayakta. St. Louis kentinde bir polis memurunun görevde olmadığı halde siyahi bir genci vurarak öldürmesinin ardından başlayan protestolar sürüyor.

Amerika öldürülen siyahi genç için ayakta

ABD’nin St. Louis kentinde bir polis memurunun görevde olmadığı halde siyahi bir genci vurarak öldürmesinin ardından başlayan protestolar sürüyor. Dün Missouri eyaletinin farklı bölgelerinde yapılan gösterilerde 50’den fazla kişinin tutuklandığı bildirildi.

Fakat göstericiler eylemlerine devam edeceklerini söylüyor:

Bugün buradayım çünkü tüm hayatların önemli olduğuna inanıyorum. Siyahi olman farketmez. Artık çocuklarımızın hiçbiri, sokaklarda yürürken korkmamalı. Bir başka çocuğumuzu daha siyahi olduğu için polis şiddetine kurban veremeyiz.

Benim mesajım şu, biz her zaman sadece bugün değil, öğrencilerimiz okul dışarı edildiği zaman, gençlerimiz sokaklara ve cezaevlerine itildiği zaman da burada olmalı onlara destek vermeliyiz.”

4 gün önce Missouri eyaletinin St. Louis kentinde 18 yaşındaki Vonderrit Myers arkadaşlarıyla koşarken onlara ‘dur’ ihtarında bulunan sivil polisi dinlemeyip, koşmaya devam etmesi üzerine polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,834BeğenenlerBeğen
90,057TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın