AnasayfaA-Teknoloji"Apple" Hayatımızı Nasıl Değiştirdi?

"Apple" Hayatımızı Nasıl Değiştirdi?

Apple bilgisayar şirketi insanların hayatını, yaşam tarzını değiştiren, eğlendiren ve bilgilendiren ürünlerle büyüdü. Amerika’nın Sesi, Apple şirketinin başarısının sırlarını ve diğer bilgisayar şirketlerinden ayıran özellikleri inceledi.

Almanya’dan Çin’e uzanan büyük bir müşteri kitlesi, Apple ürünlerine doyamıyor. Francis Lun, Hong Konglu teknoloji uzmanı: “Steve Jobs, müzik dinleme, telefon ve bilgisayar kullanma adetlerimizi değiştirdi.”

Bazı uzmanlar, Apple’ın başarısına imza atan bu teknolojileri aslında şirketin kendisinin geliştirmediğini söylüyor. IEEE Bilgisayar Toplumu’ndan Ted Rozolis, Apple’ın diğer şirketlerden farklı olarak tek bir şeyi başardığı görüşünde: “Apple çok sayıda konsepti toplayıp yeniden pazarlıyor, güzelce paketliyor, süslüyor ve herkes bu yüzden Apple ürünü sahibi olmak istiyor. Bunu da başardı.”

IEEE Bilgisayar Toplumu Başkanı Sorel Reisman’a göre, Apple’ın büyümesinde internetin katkısı büyük: “Şimdi herkes, ufacık çocuklar, örgü örmesi gereken anneler bile iPad sahibi.”

California Üniversitesi İşletme Bölümü’nden Profesör Richard Rumelt Apple gibi şirketlerin stratejileri üzerinde çalışıyor. Rumelt, Apple’ın kendi ürünlerinde uygulayamayacağı özellikleri kesinlikle benimsemediğini söylüyor: “Apple’ın standart endüstri yaklaşımına zıt bir mantığı var. Sonuçta yararsız da olsa, verimsiz de olsa kullanabildikleri her özelliği pazarlıyorlar.”

Steve Jobs’ın Apple yönetim kurulu başkanlığından ayrılmasından sonra şirketin aynı kalmayacağını düşünenler var.

“Jobs, her fikrin babasıydı. Apple bundan sonra yenilikçi düşünceye devam edemeyebilir.”

Bazı endüstri uzmanları farklı görüşte. Sorel Reisman, “Jobs yerini alacakları kendisi seçti. Bu kişiler kendi yerine geçmesi için eğitildi. Bence Apple’ın durumu iyi,” diyor.

Profesör Rumelt Apple yöneticilerini yine de dikkatli davranmaya çağırıyor: “Eğer Apple’ı geleceğe taşıyacak bu yöneticiler eskiden olduğu gibi ürünlerinin mükemmel tasarımı konusunda yüksek beklentileri karşılayamazsa, markalarına büyük zarar verirler.”

Profesör Rumelt yine de Apple’ın önümüzdeki üç ya da beş yıl içinde çok iyi durumda olacağına inanıyor. (VOA)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,305BeğenenlerBeğen
88,788TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın