AnasayfaHaberlerGündemApple'cı mısınız yoksa Google'cı mı?

Apple’cı mısınız yoksa Google’cı mı?

Akıllı telefon alırken artık özelliklerinden ziyade sormanız gereken soru şu: Google mı? Apple mı?

Haber kaynakları Apple’ın 2011’in ikinci yarısında 25 milyon iPhone 5 üreteceğini ve yıl sonuna kadar 100 milyon adete yakın akıllı telefon satacağını iddia ediyor. Öte yanda Samsung’un Google ile ortaklaşa geliştirdiği Android tabanlı akıllı telefonlar piyasaya sürüldüğü 85 günlük süre zarfında 5 milyon adet sattı ki bu da her 1.5 saniyede bir akıllı telefon satışı demek oluyor.

Araştırma şirketi Gartner piyasadaki rekabeti ortaya koyan araştırmasında 2011’in ikinci çeyreğinde Android akıllı telefonların pazarda %44lük paya sahip olduğunu belirtiyor.

Teknoloji evreni giderek iki kutuplu bir hal almaya başladı. İlerleyen dönemde teknoloji alışverişlerinde tercihinizi hangi dünyaya katılmak istediğinize göre vereceksiniz.

Neredeyse bütün Android işlemcili akıllı telefonlar ya da tabletler ilk kullanımızda size gmail hesap bilgilerinizi soruyor. Google hesabınız olduğu takdirde Google hizmetleri dünyasına giriyorsunuz: Google Docs, Google Music, the Google+ ve daha fazlası.

Apple ürünleri de iTunes ile senkronizasyon işlemiyle Apple cihazlarla ve servislerle otomatik olarak irtibat sağlama imkanı veriyor. Steve Jobs’un Haziran ayında bilgisayarınızla sorunsuz bir şekilde çalışacağı sözünü verdiği iCloud senkronizasyon servisi ile Apple Tv, Apple iPhone ve ihtiyacınız her ne olursa ulaşabileceksiniz.

Bir dönem StarTAC modeli ile özellikle Amerika’da neredeyse tüm ceplere girmeyi başaran Motorola şu günlerde yitirdiği şaşalı günlere dönmenin umudunu taşıyor. Pazartesi günü Google 12.5 milyar dolara Motorola’yı aldığını açıkladı. Google’ın neden böyle bir yatırım yaptığını anlamak güç gözükse de altında Motorola’nın sahip olduğu ürün patentlerinin yattığı aşikâr.

Google akıllı cep telefonu pazarına yeni ürünlerle girmek istiyor ancak taklit damgası yiyen ürünlerin Amerika ve Avrupa’da satışı oldukça zor. Nitekim Samsung’un çıkardığı Galaxy Tab 10.1, iPad’ın taklidi olduğu gerekçesiyle Avrupa’da tedbirden satılamıyor.

BlackBerry akıllı telefonların öncüsü olsa da Gartner’in araştırmasına göre 2011’in ikinci çeyreğinde piyasa payı yalnızca %12.

Peki ya diğer akıllı telefon üreticileri? Nokia hala akıllı telefon adıyla beceriksiz ürünlerini piyasaya sürüyor. HP ise müşterilerinin tablet ya da akıllı telefon bakmasını görmezden geliyor. IBM ve Dell’in ise pazar da hiç şansları bulunmuyor.

Tüm bunlardan sonra şimdi karar verin, Apple’cı mısınız yoksa Google’cı mı? (USASABAH)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,244BeğenenlerBeğen
88,821TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın