AnasayfaAlaturka EkonomiATO Başkanı: Ekonomide süreklilik arz edecek bir daralma beklemiyoruz

ATO Başkanı: Ekonomide süreklilik arz edecek bir daralma beklemiyoruz

ATO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Odanın ağustos ayı olağan meclis toplantısı ATO Meclis Salonu’nda yapıldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, burada yaptığı konuşmada, son dönemde durgunluk, daralma, stagflasyon gibi kavramların sıklıkla dile getirildiğine dikkati çekti.

Söz konusu tartışmaların yüksek enflasyona karşılık yavaşlayan ekonomik aktiviteye dair olduğunu vurgulayan Baran, şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomimiz yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,7’lik büyüme kaydetmişti. Üst üste 15 çeyrektir büyüyoruz. Resesyondan bahsedebilmemiz için ekonominin birbirini takip eden 2 çeyrekte daralması gerekiyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde nispeten düşük bir büyüme beklense de süreklilik arz edecek ciddi bir durgunluk ya da daralma beklemiyoruz.”

Baran, mevcut enflasyon oranlarıyla, faizlerde keskin düşüş beklemediklerine işaret ederek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının bu ayın başında yılın üçüncü Enflasyon Raporu’nu yayımladığını hatırlattı.

Enflasyonun yıl sonunda yüzde 42 olarak gerçekleşse bile hedefin tuttuğunun kabul edileceğini bildiren Baran, “Merkez Bankamız, tek haneli enflasyona ancak 2026 sonunda ulaşılacağını öngörüyor. Söz konusu hedeflerin tutturulabilmesi için sıkı para politikasından ödün verilmeyeceği net bir şekilde anlaşılıyor. Tek haneli faiz oranlarıyla kullanılan finansmanı orta vadede tekrar bulabilmek mümkün gözükmüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

 

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,406BeğenenlerBeğen
88,615TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
59,000AboneAbone Ol

Kaçırmayın