AnasayfaHaberlerAmerikaBankalar esrar parasını istemiyor

Bankalar esrar parasını istemiyor

uyusturucu parasi

Ryan Kunkel Seattle’ın kuzeyindeki ofisinde bin dolarlık düzinelerce para destesini bir kâğıt torbaya koyuyor.

İşi bitince paraları BMW’sinin bagajına yerleştirip şehir merkezinde gerilimli bir yolculuk yaparken, takip edilip edilmediğini anlamak için etrafı kolluyor. Ortada bir suç varmış izlenimine rağmen Kunkel yasadışı bir şey yapmıyor. Ortağıyla beraber beş tıbbi esrar dağıtım merkezi işleten Kunkel o gün, en büyük vatandaşlık görevini yani 51 bin 321 dolarlık vergi ödemesini yapmak için eyaletin gelir idaresine gidiyordu.

Kunkel “Böyle büyük miktarda nakit para taşımak beni biraz ürküten korkunç bir risk. Çünkü aklımda, yaklaşan bir sonraki araçta soyguncuların olabileceğine dair bir korku oluyor” diyor. ABD’deki yasal esrar satıcıları banka hesabı açtırmakta ve dolayısıyla kredi kartıyla ödeme kabul etmekte sıkıntı yaşadıkları için, neredeyse tamamen nakitle çalışıyor. Bu sorun, esrar ticaretiyle ilgili federal ve eyalet yasalarının uyumsuzluğunu gözler önüne seriyor. ABD’de 20 eyalet ile Columbia Bölgesi’nin tıbbi veya eğlence amaçlı esrar kullanımına izin vermesine rağmen, federal yasalara göre esrar hâlâ yasadışı.

Haberin detayı

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,107BeğenenlerBeğen
88,929TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın