60.6 F
Los Angeles
5 Aralık 2023
AnasayfaHaberlerGündemBir Tibetli keşiş daha kendini yaktı

Bir Tibetli keşiş daha kendini yaktı

Çin’in batısında bir Tibetli keşişin daha Pekin yönetiminin dini kısıtlamalarını protesto etmek amacıyla kendini yaktığı bildirildi.

Merkezi Londra’da bulunan Tibet için Uluslararası Kampanya örgütü, 19 yaşındaki Lobsang Gyatso’nun Siçuan eyaletindeki Aba bölgesinde kendini ateşe verdiğini açıkladı.

Örgüt, Gyatso’nun güvenlik güçleri tarafından götürüldüğünü ve keşişin akıbetinin bilinmediğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin Gyatso’ya yardım etmeye çalışan iki Tibetli’ye ise sert bir biçimde müdahale ettiği kaydedildi.

Geçen yıl Mart ayından bu yana 21 Tibetli, ruhani liderleri Dalay Lama’yı “ayrılıkçı” olarak niteleyen Çin hükümetinin dini kısıtlamalarını protesto etmek için kendini yaktı.. (Hürriyet)

Alaturka Online
Alaturka Onlinehttps://www.AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

182,104BeğenenlerBeğen
16,164TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
33,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın