Bu Kadar Da Olmaz! Engin Altay: Devlet İçinde Devlet Budur!
Bu kadar da olmaz! Engin Altay: Devlet içinde devlet budur! CHP Grup Başkanvekili Engin Altay TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere dönük “Devlet içinde devlet olmaz” sözlerini değerlendiren Engin Altay “Belediyelerimiz devlet içinde devlet değildir. Onlara kanunla verilmiş görevler vardır. Ve bunları yapıyor ve sana rağmen de yapmaya devam edecek” dedi.
Engin Altay konuşması sırasında Türk bayrağını gösterek ‘Devlet budur’ diyerek yardımların Cumhurbaşkanlığı forsuyla gitmesine tepki gösterdi. Altay, “Devletin içideki devlet budur işte. Bir resmini koymamış. Belediyelerimiz devlet içinde devlet değildir. Onlara kanunla verilmiş görevler vardır. Ve bunları yapıyor ve sana rağmen de yapmaya devam edecek” diye konuştu.
Altay, “Ben isterimki İtalya’ya giden koli de Türkiye Cumhuriyeti’nin al bayrağı olsun” ifadesini kullandı.
