CHP’li Ali Öztunç RTÜK’teki skandalları mecliste tek tek anlattı: AKP’li vekiller çılgına döndü!
CHP’li Ali Öztunç ile Rafet Zeybek’in meclis genel kurulu konuşmaları sosyal medyaya damgasını vurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un, Genel Kurul’da Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) ile ilgili yaptığı konuşma Meclis’e damgasını vurdu. Konuşmasında RTÜK’ün Saray’da İletişim Başkanı Fafrettin Altun tarafından yönetildiğini açıklayan Öztunç, “Anayasal bir kurum olan RTÜK’ün ne özerkliği kaldı, ne bağımsızlığı kaldı. RTÜK, mevcut başkan Ebubekir Şahin döneminde aynı zamanda AK Parti’nin basın yayın izleme ofisi görevini de yapıyor. Şu anda Radyo Televizyon Üst Kurulu, AK Parti’nin Basın Yayın İzleme Ofisi gibi çalışıyor. Paralel bir RTÜK var artık. Siz paraleli seversiniz. Paralel konusunda baya yeteneklisiniz. Paralel baro, paralel devlet şimdi de paralel RTÜK” dedi.
Gazeteci kökenli Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un Meclis kürsüsünde RTÜK’ün işleyişi, mevcut yapısı ve son dönemde kurum içinde gerçekleşen skandal atamalara dair yaptığı konuşma büyük yankı uyandırdı. Gerçek haberleri vatandaşa ulaştırma gayesiyle hareket eden kanallara neden ve nasıl ceza kesildiğini açıklayan Öztunç, RTÜK’ün geldiği son noktayı meydana döktü.
“Recep Tayyip Erdoğan’ın Üst Kurulu”
“Sayın başkanım değerli milletvekilleri sizleri saygıyla selamlıyorum. 2.5 yıl RTÜK’te RTÜK Üyeliği görevinde bulunmuş bir arkadaşınız olarak birkaç cümle edeceğim. RTÜK, az önce Sayın vekilimin de söylediği gibi özerk bir kurum. Anayasal bir kurum. Ama RTÜK’ün ne özerkliği kaldı, ne bağımsızlığı kaldı. Ben RTÜK Üyesiyken şöyle bir ifade kullanmıştım “Radyo Televizyon Üst Kurulu Recep Tayyip Erdoğan’ın üst kurulu” demiştim. Hala bunun arkasındayım. Radyo Televizyon Üst Kurulu Recep Tayyip Erdoğan’ın üst kuruludur.”
“Liyakat, liyakat hak getire. Liyakat filan yok atamalarda. Bakın pİlates hocası başkan yardımcısı yapıldı RTÜK’te. Pilates hocası ne anlar arkadaşalar? Zabıtayı aldılar RTÜK’te, bu başkan müşavir yaptı. En son bu Pazartesi günü hemşire daire başkan yardımcısı yapıldı. Ne yapacak bu hanımefendi, televizyonların tansiyonunu mu ölçecek? Şekerini mi ölçecek arkadaşlar? Böyle bir şey var mı? Bir hemşire hastanede görev yapması gerekirken Sağlık Bakanlığı’ndan getirildi RTÜK’e, daire başkan yardımcısı yapıldı. Üstelik kocası da aynı yerde, kocası da daire başkan yardımcısı. Olmaz! Karı koca daire başkan yardımcısı, meslek ise hemşire.”
“En son Halk TV ve Tele 1’e 5 gün kapatma cezası verildi. Ekran karartma cezası. En son 25 yıl önce verilmişti böyle bir karar. Avrupa Birliği uyum yasalarında, Avrupa Birliği’ne verilen tüm sözlerde, bütün uluslararası anlaşmalarda Türkiye’de ekran karartmanın olmayacağı taahhüt edilmiştir. Ama şimdi ekran karatma ile 25 yıl önceye geri dönüyoruz değerli arkadaşlar. Özgürlükçü bir ülkeden yasakçı bir ülkeye doğru Türkiye maalesef götürülüyor. Niye, çünkü bu kanallar doğruyu söylüyor. Az önce sayın vekilim dedi ki ne suçları var. Suçları şu sayın vekilim; Halk TV ve TELE 1 izleniyor. Millet A Haber’i filan izlemiyor. Yüzde 95 Halk TV, Tele 1, KRT bunlar izleniyor çünkü öteki kanalların uyduruktan haber verdiği biliniyor zaten. İzlenirlik oranı yüksek olduğu için aman diyorlar bunu bitirelim diyorlar.”
Ali Öztunç kimdir?
1976 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldi ve eğitiminin bir bölümünü burada tamamladıktan sonra Maraş’tan ayrılmak zorunda kaldı. İlk, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde tamamladı. Üniversite eğitimini de Gazi Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nde aldı.
‘En Son Umutlar Ölür’ adında bir kitabı bulunan Öztunç, üniversite yıllarındayken gazetecilik yapmaya başladı ve birçok ulusal kanalda görev aldı. Vatan Gazetesi’nde de parlamento muhabirliği ile Suriye ve Irak’da savaş muhabirliği yaptı. Burada yaptığı haberler sayesinde yılın gazetecisi seçildi.
CHP ile gazetecilik yıllarında tanışan Ali Öztunç, 2011 yılında CHP’nin TBMM Basın Danışmanlığını yürüttü. Ardından Kahramanmaraş’tan CHP 27. Dönem 1. Sıra milletvekili adayı oldu. Milletvekili seçilemese de partisinin 35. olağan kurultayında meclis üyesi seçildi.
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de CHP’den Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.
