63.7 F
Los Angeles
27 Eylül 2023
AnasayfaHaberlerAmerikaClinton'dan sert uyarı

Clinton’dan sert uyarı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Suriye’deki durumu fırsat bilen bazı ülkelerin bu ülkeye gizli savaşçılar veya teröristleri sevk etmesine müsamaha etmeyeceklerini söyledi.

Clinton, 11 günlük Afrika gezisi kapsamında geldiği Güney Afrika’da basın mensuplarına Suriye’deki son durumu değerlendirdi.

Suriye Başbakanı Riyad Hicab’ın kaçmasını değerlendiren Clinton Devlet Başkanı Beşar Esad sonrası planların aciliyet kazandığını kaydetti.

Suriyeli muhaliflerin giderek daha etkili ve daha iyi silahlı hale geldiğini kaydeden Clinton, buna karşılık “bu korkunç şiddetin” Suriye halkı için çok acı olduğunu dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı ayrıca Suriye’de mezhepsel çatışmalardan kaçınmak gerektiğini ifade etti. “Savaşçıları veya teröristleri bölgeye göndererek durumu sömürmeye çalışanlara müsamaha göstermeyeceğiz” diyen Clinton ülke veya örgüt ismi zikretmedi.

Clinton, 11 Ağustos’ta Suriye konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye’ye seyahat edeceğini hatırlatarak, ziyareti sırasında bu konuları gündeme getireceğini belirtti. (Hürriyet)

Alaturka Online
Alaturka Onlinehttps://www.AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

182,123BeğenenlerBeğen
16,005TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,657TakipçilerTakip Et
33,700AboneAbone Ol

Kaçırmayın