77.2 F
Los Angeles
25 Eylül 2023
AnasayfaHaberlerAmerikaClinton'dan sürpriz çıkış; ‘‘Obama kazanırsa görevime devam etmek istemiyorum’’

Clinton’dan sürpriz çıkış; ‘‘Obama kazanırsa görevime devam etmek istemiyorum’’

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’dan sarsıcı açıklama geldi. 2012 yılındaki başkanlık seçimlerinde Başkan Barack Obama’nın tekrar seçilmesi durumunda bugünkü görevine devam etmek istemediğini dile getirdi. Clinton ayrıca bir dönem 2012 seçimlerinden sonra başkan yardımcısı olacağı yönündeki haberleri de yalanlayarak Beyaz Saray’da ya da Savunma Bakanlığı gibi bir görevi de istemediğini dile getirdi.

Clinton, Başkan Obama’nın ikinci dönem başkanlık için gireceği seçimden zaferle ayrılması durumunda kendisinin dışişleri bakanlığı görevine devam etmeyeceğini ifade etti. Clinton, Obama’nın kendisine başkan yardımcılığı ya da savunma bakanlığı görevini teklif etmesi durumunda da cevabının ‘‘hayır’’ olacağını söyledi. Clinton, CNN televizyon kanalına verdiği mülakatta, 2008 yılındaki seçimlerde olduğu gibi başkanlık adayı yarışına da girmeyeceğini kaydetti. Dışişleri Bakanı Clinton, ‘‘Bildiğiniz gibi, başkanlık yarışında (2008 için) çok iyi deneyimlerim oldu ve bana destek olan ve bu imkanı tanıyanlara şükran duyuyorum. Ancak artık bunlar üzerinde durmak istemiyorum’’ diye konuştu.

Yapmak istediği görevi şuanda yaptığına işaret eden Clinton, ‘‘Şimdi ne fikri ne de amaç olarak tekrar yarışa girmek (başkan adaylığı) istemiyorum. Yalnızca önümüzdeki iki yıl süresince yaptığım işi en iyi şekilde devam ettirmek’’ dedi.

Clinton, Başkan Obama ile Demokrat partiden girdiği başkan aday adaylığı yarışını kaybetmişti. Ancak Clinton, Demokrat parti ön seçimlerinde rakibi Obama’ya yakın oy almayı başarmıştı.Clinton ayrıca 2016 yılında başkan adayı olup olmayacağı yolundaki soruya da, ‘‘Bu görevden sonra hiçbir şeyi hayal etmiyorum’’ şeklinde konuştu.

SEZAI KALAYCI, NEW YORK

Alaturka Online
Alaturka Onlinehttps://www.AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

182,105BeğenenlerBeğen
16,008TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,657TakipçilerTakip Et
33,700AboneAbone Ol

Kaçırmayın