AnasayfaHaberlerAmerikaDayton Üniversitesinde Ahıska Sürgünü Anlatıldı

Dayton Üniversitesinde Ahıska Sürgünü Anlatıldı

Dayton Üniversitesinin organize ettiği `Mültecilerin Gelişi, Toplumun İnşası ve Vatandaş Olma‘ panelinde konuşmacı olarak Amerika Ahıska Türk Derneği yönetim kurulu başkanı Hasan İskandar katıldı.

Panele birçok akademisyenin yanı sıra yerel devlet yetkilileri de katıldı. Birçok sivil toplum dernek temsilcilerinin katıldığı panel gün boyu devam etti.

Dayton`da yaklaşık 400 Ahıskalı ailenin yaşadığını belirten Hasan İskandar, 1944 de sürgünle başlayan zor günlerin geride kaldığını ve Amerika`da yeni bir hayat mücadelesi verdiklerini anlattı. İskandar, `1989′ da yaşanan Fergana olaylarıda halkımızı derinden yaraladı‘ dedi. Üniversite öğrencisi Furuza Lomidze`nin Ahıska tarihini anlattığı sunumu katılımcılar tarafından çok beğenildi. Lomidze,` Ahıskalıların kültürünü, tarihini Amerikalılara tanıtmak bizim için büyük bir sevinç kaynağı oldu`, dedi.

Panelde ayrıca Ahıskalıları anlatan kısa bir film gösterildi.

AlaturkaOnline / Dayton

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,388BeğenenlerBeğen
92,355TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın