AnasayfaHaberlerGündemDünyanın ilk melez köpekbalığı Avustralya’da bulundu

Dünyanın ilk melez köpekbalığı Avustralya’da bulundu

Araştırmacılar, siyah uçlu köpekbalığı familyasından melez bir tür keşfettiklerini açıkladı.

Yeni türe ait 57 köpekbalığı, Avustralya’nın Yeni Güney Galler ve Queensland eyaletlerinin kıyısından yaklaşık 1,900 kilometre uzaklıkta bulundu.

Bilim insanları, yeni köpekbalığı türünün iklim değişikliği veya balıkçıların avlanma alanlarını değiştirmesi nedeniyle ortaya çıktığını düşünüyor.

Okyanusya’da sıkça rastlanan siyah uçlu köpekbalığı ile Avustralya siyah uçlu balığının melezi olan yeni türün, “Jaws” benzeri büyük ve tehlikeli bir köpekbalığı olmadığı belirtildi.

Yeni türe ait köpekbalıkları, Avustralya açıklarındaki beş bölgede yapılan DNA analizleri ve vücut ölçümleriyle tespit edildi. Cook Üniversitesi’den Dr. Colin Simfendorfer, “melez köpekbalığı keşfinin okyanuslarda oldukça olağandışı olduğunu” ifade etti.

Avustralya sularında sıkça rastlanan siyah uçlu köpekbalığı (C. limbatus). (Hürriyet)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,611BeğenenlerBeğen
91,860TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın