1 Temmuz itibariyle serbest kalan Dwight Howard ilk transfer görüşmesini Pazar akşamı, Los Angeles‘ın en gözde mekanlarından, Bel-Air Otel‘de gerçekleştirdi.
Herkes görüşmenin saat 9:00 itibariyle Houston Rockets takımıyla olacağını zannederken, otele Rockets yetkililerinden önce gelen Los Angeles Lakers takımının Genel Menejeri Mitch Kupchak, Dwight Howard ile 1 saatlik görüşme yaptı. Transfer görüşmeleri öncesinde kendisine başarı dileyen Kupchak, daha önceki görüşmelerinde söylediklerini tekrarladı, ve Lakers’in kapılarının kendisine sonuna kadar açık olduğunu yineledi. 9’a az bir zaman kala otelden ayrılan Kupchak, bir anlamda sahneyi Houston Rockets temsilcilerine bıraktı.
Görüşmeye takımın sahipleri, Genel Menejer Daryl Morey, oyuncular James Harden, Chandler Parsons, eski oyuncular Hakeem Olajuwon ve Clyde “the Glide” Drexler ile gelen Rockets temsilcileri, Dwight Howard ile 3,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Dwight Howard‘a Rockets’ın gelecekteki plan ve programları hakkında detaylı bilgi veren Morey, görüşme esnasında çok sayıda slideshow kullandı. Görüşmeye aynı zamanda Jeremy Lin ve Yao Ming de Skype ile canlı bağlandı.
Görüşme sonrasında çok keyifli oldunu dikkatlerden kaçmayan Howard, sabah saat 1:00 gibi Bel-Air Oteli‘nden ayrıldı.
Dwight Howard bugün Dallas Maverciks ve Golden State Warriors yetkileri, yarın ise Atlanta Hawks yetkilileri ile görüşüp, 4 Temmuz tatili sonrasında kararını kamuoyuna duyuracak..
Bu arada Los Angeles Lakers yetkileri, Dwight Howard‘ın takımda kalması adına, Lakers tarihinde görülmemiş bir kampanyaya imza attılar. Şehrin dört bir yanını #STAYD12 (Dwight Howard, Bizimle Kal) yazan poster, ve afişlerle donatan yetkililer, 30 Haziran tarihli Los Angeles Times Gazetesi‘ne aşağıdaki tam sayfa ilanı verdiler.
Burak Yarkent
alaturkaonline.com/ Los Angeles, CA

