AnasayfaHaberlerAmerikaEl Kaide’den 2012 model iç çamaşırı bombası

El Kaide’den 2012 model iç çamaşırı bombası

ABD’nin Detroit kentine giden bir yolcu uçağını 2009’da düşürmeye çalışırken yakalanan “iç çamaşırı bombacısının” kullandığı patlayıcının bir benzeri CIA operasyonunda ele geçti.

AP’ye konuşan Amerikalı yetkililere göre yeni iç çamaşırı bombası da dedektörlere yakalanmayacak şekilde üretilmiş. Tasarımcının, El Kaide’nin Suudi liderlerinden İbrahim Hasan al Asiri olduğu sanılıyor.

İç çamaşırı ve potansiyel saldırgan açıklanmayan bir yerde etkisiz hale getirildi. Son dönemde siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen’de yerleşmeye çalışan El Kaide’nin bu tür saldırı hazırlıkları içinde olduğu biliniyordu. İntihar bombacısının saldırı için henüz herhangi bir uçak bileti almadığı, fakat hedefin ABD olduğunun belirlendiği bildirildi. ABD Başkanı Obama’nın geçen aydan beri operasyonu gözlediği belirtildi. 2009’da Delta Havayolları uçağını düşürmeye çalışan iç çamaşırı bombacısı Nijeryalı Ömer Faruk Abdülmuttalib, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.. (Hürriyet)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,965BeğenenlerBeğen
88,648TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın