AnasayfaHaberlerTürkiyeErdoğan, "Hiç kimse kadına yönelik şiddeti; adına töre, namus davası diyerek meşrulaştıramaz"

Erdoğan, “Hiç kimse kadına yönelik şiddeti; adına töre, namus davası diyerek meşrulaştıramaz”

Recep Tayyip Erdogan Kadin HaklariErdoğan, “Hiç kimse kadına yönelik şiddeti; adına töre, namus davası diyerek meşrulaştıramaz”.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadına yönelik şiddetin vicdansızlık, insafsızlık, alçaklık olduğunu söyledi.

Erdoğan, Türk Metal Sendikası’nın İşçiler 16. Büyük Kurultayı’na katıldı. ‘Devlet ve millet sana emanet’ sloganları altında kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bütün kadınlara hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başladı. “İstismarın, ucuz işgücünü, terörün, törenin baskısı altında kalan kadınları selamlıyorum.” diyen Erdoğan, “Dünyanın her yanındaki ezilmiş kadınları selamlıyorum. İstismarın, baskıların son bulmasını, cinayetlerin, tecavüzlerin tükenmesine vesile olmasını yürükten temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, kadın emeğinin istismarının kötüden de kötü olduğunu, kadına yönelik ayrımcılığın insanlık dışı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Kadına yönelik vicdansızlık, insafsızlık, alçaklıktır. Hiç kimse kadına yönelik şiddeti töre, namus davası diyerek meşrulaştıramaz. Bizim medeniyetimiz ‘cennet annelerin ayakları altında’ der.”

Erdoğan, geleneklerimizde kadının evin, sosyal ve ekonomik hayatın en merkezinde görüldüğüne dikkat çekerek, dönemlerinde işkenceye sıfır tölerans gösterdiklerini söyledi. Erdoğan, “Kadın ve çocuklara şiddete sıfır tölerans gösteriyoruz.” diye konuştu.

Kadınlara yönelik şiddet olayları muhalefetin ve medyanın istismarıyla artıyor gibi göründüğünü söyleyen Erdoğan, “Bir tek kişinin canının yanmasına eyvah edemeyiz. Biz çalışmaları başlatana kadar şiddete uğrayan kadınların istatistiği bile tutulmuyordu. Artıyor gibi görünen, daha önce bilinmeyen, gizli kapalı tutulan, artık azalmaya tutulan şiddetin ortaya çıkmasıdır.” dedi.

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,655BeğenenlerBeğen
91,818TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın