AnasayfaHaberlerAmerikaG8’e bacadan girdi

G8’e bacadan girdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Washington’da ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın evsahipliğinde toplanan G-8 ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantısına Ankara’dan video konferans yöntemiyle katılarak Suriye konusunda bilgi verdi.

Davutoğlu Suriye’de devam eden ve Türkiye’ye de sıçrayan şiddet olaylarından duyduğu derin endişeyi paylaşarak, BM Güvenlik Konseyi’nden Suriye halkının korunmasına yönelik gerekli tedbirleri kapsayan bir kararı kabul etmesini beklediğini açıkladı. Hillary Clinton’sa, “Suriye’de devam eden şiddet nedeniyle alarm halindeyiz ve bir ateşkes sağlayıp şiddete son vermeye çalıştıkça, Özel Temsilci Kofi Annan’ın karşılaştığı sorunlardan endişe duyuyoruz” diye konuştu.

Suriye “Tamam” dedi ama…

Suriye’nin durumuyla ilgili en kritik gün bugün. Beşar Esad rejimi dün, “Yüzde yüz ateşkes” için öngörülen son tarih olan bugün, operasyonlarını tamamen durduracağını açıkladı. BM Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, bundan sonrası için umutlu olduğunu söyledi. Ancak ABD’nin BM nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Susan Rice, “Suriye makamlarının çatışmaları kesme sözlerini pek inandırıcı bulmadıkları”nı söyledi. Suriyeli muhaliflerse operasyonların hâlâ devam ettiğini öne sürdü. Annan bugün BM Güvenlik Konseyi’ne kritik bir brifing verecek.. (Hürriyet)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,366BeğenenlerBeğen
88,688TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
59,000AboneAbone Ol

Kaçırmayın