AnasayfaHaberlerGündemİngiltere şişman polislere karşı önlem alıyor

İngiltere şişman polislere karşı önlem alıyor

İngiltere’de hazırlanan yeni bir raporla, polis memurlarından fazla kilolu olmamaları istenmesi planlanıyor.

İngiliz İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçiren, son dönemde fazla kilolu polislerin sayısının artması. Bu polislerin suçla mücadelede fiziki engellere takılacağını düşenen Bakanlık, hukukçu Tom Winsor’a bir rapor hazırlattı.

Raporda, polis memurlarının yıllık sağlık testlerinden geçirilmesi ve fiziksel durumlarının gözetim altında tutulması tavsiye ediliyor.

Testi üç kez geçemeyen polisler, disiplin cezalarıyla veya ücret kesintileriyle karşı karşıya kalabilir.

Raporda, Londra’daki erkek polis memurlarının yüzde 52’si aşırı kilolu, yüzde 22’si obez, yüzde 1’i ise aşırı obez. Kadın polis memurlarının ise yüzde 32’sinin aşırı kilolu, yüzde 16’sının obez, yüzde 2’sinin ise aşırı obez olduğu belirlendi.

Üst düzey polis memurlarına bile ayrıcalık tanınmaması gerektiğine yer verilen rapor, ayrıca polislerin emeklilik yaşının artırılması ve işe yeni başlayan polis memurlarının ücretlerinin düşürülmesini de öneriyor.

Rapordaki önerilerin hayata geçirilmeden önce İngiliz Parlamentosunda tartışılması bekleniyor.. (Hürriyet)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,442BeğenenlerBeğen
92,273TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın