70.9 F
Los Angeles
3 Haziran 2023
AnasayfaHaberlerGündemİngiltere'de yeni telekulak skandalı

İngiltere’de yeni telekulak skandalı

ITV News’un yaptığı ve Guardian’ın aktardığı incelemeye göre, Daily Mail, dedektife bu bilgileri elde etmek için bin 728 kez talepte bulundu.

Daily Mail’in hedefindeki kişiler arasında Cambridge Düşesi Kate ve kardeşi Pippa Middletonda var. Sendika lideri Bob Crow, İngiltere Milli Futbol Takımı oyuncuları, cinayet kurbanı Holly Wells’in babası ve şarkıcı Charlotte Church de adı geçen isimlerden.

SABIKA KAYITLARININ PEŞİNE DÜŞMÜŞLER
ITV News’e göre, Daily Mail çalışanları, 2000–2003 yılları arasında günde en az bir kez özel dedektif Steve Whittamore ile bağlantı kurarak bu özel bilgileri talep etti. Gazetenin özellikle kişilerin sabıka kayıtlarını istediği belirtildi.

Bu bilgilerin Daily Mail’e maliyetinin de 65 sterlinden 500 sterline kadar değiştiği de ifade edildi.

BİLİNENİN İKİ KATI
Whittamore, News of the World gazetesinin sonunu getiren telekulak skandalında gazetelere gizli bilgi servis eden özel dedektifler arasında bulunuyordu.

Daha önceki soruşturmalarda, Daily Mail’in Whittamore’dan 982 kez talepte bulunduğu ifade edilmişti.

Ancak ITV News, 2003 yılında tutuklanan Whittamore’un defterleri üzerinde yaptığı incelemeyle bu sayının neredeyse iki katı olduğunu ortaya koydu.. (Hürriyet)

Alaturka Online
Alaturka Onlinehttps://www.AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

182,550BeğenenlerBeğen
16,126TakipçilerTakip Et
3,522TakipçilerTakip Et
7,679TakipçilerTakip Et
32,300AboneAbone Ol

Kaçırmayın