AnasayfaHaberlerGündemİstanbul’da 3 çocuğunu kaybeden baba isyan etti: Hâlâ tedbir yok

İstanbul’da 3 çocuğunu kaybeden baba isyan etti: Hâlâ tedbir yok

Sancaktepe’de Pazartesi günü evlerinden top oynamak için çıkan Berat Sağın (7), Baran Sağın (9), Batuhan Sağın (11) kardeşlerin cansız bedenleri inşaatın su dolu temelinde bulunmuştu.

Yaşanan olayda ihmal olduğunu iddia eden baba Ayvaz Sağın, çocuklarının hayatını kaybettiği inşaat alanında konuştu. Sağın, inşaat alanı ve çevresinde hala tedbir alınmadığını belirtti.

“50 SANTİMLİK SAC DA KAYBOLMUŞ”

Olayı anlatan baba Ayvaz Sağın, şöyle konuştu:

-Herşey ortada görünen burada. İhmal. 50 santim yok. Çocuk giriyor gördüğü kadarıyla zaten dibi gözüküyor. Çocuğun topu düşüyor çocuk giriyor ama asansör boşluğu çukuru var 2 metre derinliğinde o taşın düştüğü yerde.

-Çocukların topu da şansa oraya gidiyor. Almaya çalışırken biri düşüyor, diğerleri de onu tutayım derken düşüyorlar üçü birden o çukurda rahmetli oluyorlar. Topa ulaşamayınca, müdahale etmişler demek ki.

-Biri girmiş alamayınca diğerleri de müdahale etmiş. Hava soğuk, elbiselerle suya mı gireceklerdi? Mantıklı değil. Buradan bakınca sac yok. Burada bir yol çalışması olmuş, 50 santimlik sac da kaybolmuş, dümdüz zemin olmuş. Çocuk ne yapsın, düşmüş boğulmuş.

“SUYUN YÜZEYİNDE BULDUK”

-Biz önce okula gittik kamera kayıtlarına baktık. Geldi okula kamera kayıtlarına baktık, kayıtlarda çocukların okul bahçesinde oynadıkları görülüyor.

-Bahçeden çıktıktan sonra bu bölgeye yöneldiklerini görüyoruz, daha detaylı baktığımızda çamurlu suyun ilerisine gitmediklerini ilerlemediklerini gördük. Muhtarla beraber inceleme yaparken zaten, cesedi suyun yüzeyinde bulduk.

“HÂLÂ GÜVENLİK YOK, HALA ÖNLEM YOK”

-O gün çocuklar bu taraftan yürümeyi tercih etmiş. Arkamızda da yeni yapılan okular var bu bölgede. Çok büyük ihmal var baktığın zaman. Benim çocuğum gitti artık geri dönüşü yok. Herkesin çocukları bizim çocuklarımız.

-Buradan geçerken yine bir çocuk gelip buradan düşse bunun hesabını kim verecek? Hâlâ aynı şekilde duruyor, hâlâ güvenlik yok, hala önlem yok, su hâlâ burada. O çukur da üstü açık şekilde hâlâ duruyor.

-O iki metrelik asansör boşluğu da duruyor. 30 santim var gölge gibi gözüküyor orada ve hala yanıltıcı. Ben de gitsem ben de oraya düşeceğim. (DHA)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,835BeğenenlerBeğen
90,125TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın