
Ivanka Trump, Pelin Aslantaş’ın hikayesini Twitter’dan Paylaştı.
ABD Başkanı Donald Trump’un kızı Ivanka Trump’un sosyal medya hesabından paylaştığı başarı hikayesi, Edirneli kadın minibüs şoförü Pelin Aslantaş’ı mutlu etti.
Trump’ın kızının paylaşımı minibüs şoförü “Pelin ablayı” mutlu etti
Ivanka Trump, Edirne’de şehir içi minibüs şoförlüğü yapan Pelin Aslantaş’la ilgili yayımlanan haberi, 4 buçuk milyona yakın takipçisi bulunan kişisel Twitter hesabından paylaştı
ABD Başkanı Donald Trump’un kızı Ivanka Trump‘un sosyal medya hesabından paylaştığı başarı hikayesi, Edirneli kadın minibüs şoförü Pelin Aslantaş‘ı mutlu etti.
Ivanka Trump, Pelin Aslantaş’ın hikayesini Twitter’dan Paylaştı
Ivanka Trump, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nde (ETUS) şehir içi minibüs şoförlüğü yapan Pelin Aslantaş‘ın (44), Birleşmiş Milletler Kadın biriminin internet sitesinde geçen yıl 8 Mart tarihinde yayımlanan haberi, 4 buçuk milyona yakın takipçisi bulunan kişisel Twitter hesabından paylaştı.
Şoförlük mesleğine nasıl merak sardığını, işe nasıl başladığını hem şoförlük hem de ev işlerine nasıl yetiştiğini anlattığı haberi, Ivanka Trump‘un paylaşmasından dolayı mutlu olduğunu anlatan Edirne’nin kadın şoförü Pelin Aslantaş, yaptığı açıklamada, paylaşımın kendisini duygulandırdığını söyledi.
243 şoförü bulunan ulaşım sisteminin tek kadın şoförü Aslantaş, başarısının takdir edilmesinin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum çok duygulandım. Paylaşılması güzel bir şey. Bir kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi güzel bir şey. Her zaman bu konuyu destekledim ve bir kadın olarak ayakta durmayı çok seviyorum. Herkes çalışsın. İşin büyüğü, küçüğü olmaz. Herkese işini benimseyip dört elle sarılmasını tavsiye ederim. Ivanka Trump’a teşekkür ediyorum bu yazıyı paylaştığı için, kadınlara destek olduğu için. Biz de kadınlar olarak elimizden geldiğince örnek olmaya çalışıyoruz.” dedi.
Şu an yıllık izinde olduğunu ve cuma günü direksiyon başı yapacağını ifade eden Aslantaş, minibüs şoförlüğünü severek yaptığını anlattı.
Memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde de şoförlük yapmak için başvurduğunu anlatan Aslantaş, “Evliyim, bir çocuğum var. Tayin dolayısıyla Edirne’deyiz. Üç yıldır minibüs şoförlüğü yapıyorum. Büyük araç kullanmayı çok seviyorum. Kısmet buradaymış, Adana’da ben dosyamı verdim. Fakat eşimin tayini çıktıktan sonra burada başlamak kısmet oldu.” diye konuştu.
Ivanka Trump tweets success story of Turkish female bus driver
A female Turkish bus driver Pelin Aslantas speaks to the press during an interview on August 23, 2017 in Edirne northwestern Turkey after Ivanka Trump tweets her success story.
Ivanka Trump has shared a success story from Turkey on Wednesday with her followers through her official Twitter account.
Ivanka Trump shared a story from the UN Women’s ‘’From Where I Stand’’ series about 44-year-old Pelin Alsantas, the first female bus driver in the western Turkish city of Edirne.
Trump asked her followers to check out Pelin’s story.
