AnasayfaHaberlerAmerikaJobs, Konyalı kardeşleri ihya etti

Jobs, Konyalı kardeşleri ihya etti

Geçen gün hayatını kaybeden Apple’ın CEO’su Steve Jobs’un yetenekleri bilişimde çığır açarken iki Türk kardeşi de zengin etti.

ABD’de yaşayan Remzi ve Fevzi Öten kardeşler Apple’a deri iPhone ve iPad kılıfı satarak bir servetin sahibi oldu. ABD’de tek üretici haline gelen Öten kardeşler sadece geçen yıl 8 milyon dolarlık bir satış gerçekleştirdi.

Los Angeles’taki Türk Festivali’nde hem sponsor olan hem de gönüllü çalışan Remzi ve Fevzi Öten kardeşler ABD’de bir başarı hikâyesine imza attı.

Bilkent’i bitirdikten sonra ABD’de lisansüstü eğitim gören kardeşlerin ikisi de mühendis olmalarına rağmen kunduracı olan dedelerinin mesleğine ilgi duymuş. 12 yıl önce Konya’dan gelen kardeşlerin hayatını değiştiren Apple’a çağ atlatan Steve Jobs olmuş.

Öten kardeşler 2006’da Apple ile ilk anlaşmayı imzalamış. iPhone ve iPad’in piyasaya çıkışı Konyalı kardeşleri ABD’de kendi alanında neredeyse tekel haline getirmiş.

Fevzi Öten, şunları anlattı: “iPhone, iPad’in deri kılıflarını, çantalarını Türkiye’de biz üretiyoruz. Ayrıca hali hazırda Blackberry’nin üretecisi RIM’e, ve Palm şirketlerine de ürün satıyoruz” dedi.

(ÖMER ŞAHİN / Radikal )

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,404BeğenenlerBeğen
92,289TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın