AnasayfaHaberlerGündemKamyon kamyon geliyorlar! Polis havaya ateş ederek durdurdu: Böyle yakalandılar

Kamyon kamyon geliyorlar! Polis havaya ateş ederek durdurdu: Böyle yakalandılar

İstanbul’da polis ekipleri tarafından bir süre takip edildikten sonra Başakşehir’de havaya ateş ederek durdurulan kamyonun kasasından çok sayıda kaçak göçmen çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Ekim’de kaçak göçmen taşıdığı belirlenen ve kasası brandayla kapalı olan bir kamyonu takibe aldı.

Bir süre takibe devam eden ekipler, kamyonun durması için ihtarda bulundu.

Kamyon şoförünün durmaması üzerine, havaya ateş eden ekipler Başakşehir Mahmutbey gişelerinde kamyonu durdurmayı başardı.

Ekiplerin kamyonun brandasını açmaya çalıştığı sırada kaçak göçmenler kaçmaya çalıştı; ancak başarılı olamadı.

42 ŞÜPHELİ İLE 517 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Göçmen polisi tarafından aynı gün düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda toplam 42 şüpheli ve 517 kaçak göçmen yakalandı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda şüphelilerin göçmenleri taşımak için kullandığı 10 araç, 1 bot, 1 yelkenli tekne, 5 ruhsatsız silah, 133 bin 500 Türk lirası ile, 4 bin 910 Dolar, 725 Euro, uyku tulumları, yaşam malzemelerinin bulunduğu depo, havala defterleri, şifreli notlar ele geçirildi.

Organizatörlük ve şoförlük yaptıkları tespit edilen 42 şüpheliden 4’ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest kaldı.

Geri kalan 38 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 26’sı tutuklanırken 9 kişi adli kontrol şartıyla, 3 kişi ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

KAÇMAYA ÇALIŞTIKLARI ANLAR KAMERADA

Polis ekiplerinin kaçak göçmen dolu kamyonu durduğu anlar başka bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntülerde ekiplerin kamyondaki kaçak göçmenleri aşağı indirmeye çalışırken bazılarının, brandayı yırtarak kaçmaya çalıştığı anlar da görülüyor. (DHA)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,357BeğenenlerBeğen
88,674TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
59,000AboneAbone Ol

Kaçırmayın