Kemal Tanca Los Angeles ’a mağaza açıyor. Kemal Tanca, yakında Los Angeles’ta mağaza açacaklarını söyledi.
Kemal Tanca Los Angeles ’a mağaza açıyor
140 mağaza ile Türkiye’nin en büyük ayakkabı zincirlerinden olan Kemal Tanca, yakında Los Angeles’ta mağaza açacaklarını söyledi.
Türkiye’nin en eski ayakkabı markalarından Kemal Tanca’nın oğlu Tamer Tanca, kendisine ait 115 (kardeşleriyle birlikte 140) mağazalı bir perakende zinciri olarak ihracatlarını arttırmayı planlıyor.
Tamer Tanca: “Azerbaycan, Hollanda, Kosova ve Güney Afrika ile bayilik vermek için anlaştık. ABD için görüşmeler sürüyor. Yakında ilk ABD mağazamızı Los Angeles’ta açabiliriz” dedi.
KEMAL TANCA KİMDİR?
Gazanfer Kemal Tanca, 1925’de doğdu. Adanalı olan Kemal Tanca doğduğu sıralarda babası ayakkabıcılık yapıyordu. Babasından bu mesleği iyice öğrenen Kemal Tanca, bölgede tanınan bir isim haline geldikten sonra İstanbul’a ayakkabıcılık yapmaya gelir. İstanbul’da ayakkabıcılık yapacağı bölgeyi iyice araştıran Kemal Tanca, Laleli’de küçük bir atölye açtı. Çalışkan ve azimli olan Kemal Tanca, başlarda biraz zorluk çekti ise de aile bireylerinin de yardımı ile işini genişletmeyi başardı.
1950 yılında Kemal Tanca ve dört oğlu birlikte ilk ayakkabı atölyesini açtılar. Bu atölye, şimdi yüzü aşkın şubesi olan bir markaya döndü. Kamuoyu tarafından pek bilinmeyen bir işadamı olan Kemal Tanca’nın oğlu Tamer Tanca’yı da yanında yetiştirmiş ve bu konuda kendisi gibi ayakkabının inceliklerini öğretmiştir. 2002 yılında bu birliktelik ile atölye sayısını dörde çıkardı Kemal Tanca. Türkiye’de yüzü aşkın bir mağaza sayısına ulaşan Kemal Tanca, daha sonra yurtdışında da mağazalar açmaya başladı. Sırasıyla İspanya, Portekiz, Fransa, Almanya ve İtalya’da mağazalar açan Kemal Tanca, yıllık bir milyondan fazla ayakkabı satışına ulaştı.
OĞLU İLE MAHKEMELİK OLMUŞTU
60 yıllık ayakkabı markası “Kemal Tanca’nın” kurucusu 87 yaşındaki Gazanfer Kemal Tanca, kendisinden izin almadan internetten satış yapan oğlu Tamer Tanca’yı mahkemeye verdi.
Türkiye’nin 60 yıllık ayakkabı markası “Kemal Tanca’nın” kurucu ortağı 87 yaşındaki Gazanfer Kemal Tanca, kendisinden izin almadan internetten satış yaptığını ileri sürdüğü oğlu Tamer Tanca ile mahkemelik oldu.
