AnasayfaHaberlerGündemKız çocuğu kaçıran IŞİD’li için yakalama kararı

Kız çocuğu kaçıran IŞİD’li için yakalama kararı

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile ortak yürüttüğü çalışma sonucu, Musul’da terör örgütü IŞİD içerisinde faaliyet gösterdiği belirlenen Irak uyruklu Sabah Ali Hüseyin Oruç’un yasa dışı yollarla Ankara’ya geldiği tespit edildi. Oruç, güvenlik güçlerince 24 Şubat 2021’de düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Oruç’un, Irak’tan kaçırarak getirdiği 7 yaşındaki Ezidi bir kız çocuğu da kurtarılarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Oruç’un, Irak’ta ‘500 dolar karşılığı satın alınan’ kız çocuğunu sözde ‘ganimet’ olarak yanında getirdiği ve Ankara’daki evde alıkoyduğu belirlendi.

Kız çocuğunun, operasyondan önce fotoğrafıyla birlikte internette yayınlanan bir ilanla satışa çıkarıldığı da iddia edildi. Ayrıca, Sabah Ali Hüseyin Oruç ile birlikte hareket ettiği öne sürülen N.H.R. de gözaltına alındı.

Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuksuz yargılanan Sabah Ali Hüseyin Oruç, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. N.H.R. ise beraat etti.

İNSAN TİCARETİNDEN AYRI DAVA

IŞİD hükümlüsü Sabah Ali Hüseyin Oruç hakkında kız çocuğunun alıkonulmasıyla ilgili, ‘insan ticareti yapma’ suçundan 18 yıla kadar hapis ve 15 bin güne kadar adli para cezası istemiyle ayrı bir iddianame hazırlanarak dava açıldı.

İddianamede, kız çocuğunun Sabah Ali Hüseyin Oruç’un kardeşi tarafından Irak’ta, terör örgütü IŞİD kontrolündeki bir yetimhaneden ‘para karşılığı satın alındığı’, sanığın kardeşinin ölümünün ardından mağdur çocuğu yetimhaneye geri vermediği veya Irak yetkili makamlarına teslim etmediği bilgisine yer verildi. Mağdur çocuğun, hakkındaki koruma kararı kaldırılarak evraklarda annesi olarak görülen Saibe Adnan Halid Mula’ya teslim edildiği belirtildi.

Ankara 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, firari IŞİD hükümlüsü sanık Sabah Ali Hüseyin Oruç katılmadı. Çocuğun teslim edildiği Ankara Çocuk Evi’nde görevli K.A. tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan sanık Sabah Ali Hüseyin Oruç hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Duruşma ertelendi. (DHA)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,611BeğenenlerBeğen
91,857TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın