62.3 F
Los Angeles
1 Ekim 2023
AnasayfaHaberlerKızıl Deniz'de yeni ada

Kızıl Deniz’de yeni ada

NASA’nın atmosferdeki iklim olaylarını takip eden Terra ve Aqua uyduları, bu ayın ortalarında Kızıl Deniz’de yeni bir volkanik ada oluştuğunu tespit etti.

ABD’nin Denison Üniversitesi’nden Erik Klemetti, Yemen’in batı sahili açıklarındaki bir yeraltı yanardağından yüzeye püsküren lavların ilk kez 19 Aralık’ta balıkçılar tarafından görüldüğünü, söz konusu adanın da bu lavlardan oluştuğunu belirtti. Lavların 30 metre yüksekliğe kadar ulaştığı ifade edildi.

Püskürmenin sona ermesiyle birlikte adanın da yok olabileceği ifade edildi.

Lav püskürmesinin 20-22 Aralık günlerinde devam ettiği gözlenirken, NASA uyduları atmosferde yoğun miktarda sülfür dioksit tespit etti.. (Hürriyet)

Alaturka Online
Alaturka Onlinehttps://www.AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

182,181BeğenenlerBeğen
16,003TakipçilerTakip Et
3,554TakipçilerTakip Et
7,660TakipçilerTakip Et
33,700AboneAbone Ol

Kaçırmayın