AnasayfaHaberlerGündemLos Angeles’ta Bayram Namazı Yerleri ve Saatleri

Los Angeles’ta Bayram Namazı Yerleri ve Saatleri

Bayram sevinç günü demektir. Topluca kılınan bayram namazları; müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir. Bayramlar müslümanları birbirine yaklaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik duygularını kuvvetlendiren önemli günlerdir.

Los Angeles’ta düzenlenen Bayram Namazı Programları ve Saatleri

Bayram: 30 Ağustos 2011 – Salı

Tolerance Foundation    
Veteran Building
4117 Overland Avenue
Çulver City, CA 90230
Namaz Saati: 8.00am  ve  Sonrasında Kahvaltı İkramı
Detaylar: Los Angeles’ta Ramazan Bayramı Namazı Programı – Tolerance Foundation

Amerika Müslümanlar Birliği
Los Angeles Yeni Camii    
10510 Rose Avenue
Los Angeles, CA 90034
Namaz Saati: 8.30am ve  Sonrasında Kahvaltı İkramı
Detaylar: Yeni Camii  Ramazan Bayramı Namaz Programı

Amerika Müslümanlar Birliği
Boğaziçi Camii ve Eğitim Merkezi
13701 BEACH BLVD
WESTMINSTER, CA 92683
Namaz Saati: 8.30am ve  Sonrasında Kahvaltı İkramı

Islamic Center of Southern California
Los Angeles Convention Center
1201 South Figuoera Ave
Los Angeles, CA 90015
Namaz Saati: 7.30am

Tolerance Foundation – Orange County
17851 Sky Park   Circle Suite C, Irvine ,CA  92614
Namaz Saati: 8.00am  ve  Sonrasında Kahvaltı İkramı

Tolerance Foundation – San Fernando Valley

Best Western Hotel Winnetka Convention Room
20122 Vanowen St. Canoga Park, Ca 91306
Namaz Saati: 8.00am ve  Sonrasında Kahvaltı İkramı

Tolerance Foundation – San Diego
5945   Pacific Center Blvd. #507,
San Diego,  CA 92121
Namaz Saati: 8.00am ve  Sonrasında Kahvaltı İkramı

Ramazan Bayramı Namazının Kılınışı

Birinci Rek’at:
1 ) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yeralır ve ”Niyet ettim Allah rızası için Ramazan Bayramı namazını kılmaya, uydum imama” diye niyet eder.

2) imam ”Allahü Ekber” deyip ellerini yukarıya kaldırınca. cemaat de ”Allahü Ekber” diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice ”Sübhaneke”yi okur .Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice ”Allahü Ekber” diyerek (iftitah tekbirinde olduğu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa ”Allahü Ekber” denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide olduğu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine ”Allahü Ekber” denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice ”Euzü Besmele”, açıktan fatiha ve bir süre okur . (Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5 ) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek’ata) kalkılır ve eller bağlanır .

ikinci Rek’at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da fatiha ve bir süre okur. Süre bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek’atta olduğu gibi) üç kere daha tekbir alır , üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. imam ve cemaat,  Ettehiyyatü. Allahümme salli, Allahümme barik ve   Rabbena atina… duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur.

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,634BeğenenlerBeğen
91,839TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın