Mansur Yavaş’ın bugün CHP’nin 103. yıl resepsiyonunda değil, Beştepe’de olması siyasetin en dikkat çekici görüntülerinden birini ortaya çıkardı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul edildi.
Görüşme basına kapalı gerçekleşti.
Yavaş görüşmenin ardından; Ankara’nın ulaşım altyapısı, metro yatırımları, devam eden ve planlanan projeler ile NATO Zirvesi’nin Ankara’da düzenlenmesi konularının ele alındığını açıkladı ve Erdoğan’a Ankara’ya yönelik desteği için teşekkür etti.
Ancak görüşmenin zamanlaması doğal olarak siyasi soruları da beraberinde getirdi.
Özgür Özel canlı yayında görüşmeden önceden haberi olduğunu söyledi. Yavaş’ın randevu talebini daha önce kendisine bildirdiğini belirten Özel, ilişkilerini “kardeşlik hukuku” sözleriyle tarif etti ve çok net konuştu:
“Mansur Bey’den şüphem olmaz.”
Özel ayrıca görüşmenin Ankara’nın menfaatleri için yapıldığını ve kendi bilgileri dahilinde gerçekleştiğini söyledi.
Şimdi asıl soru şu:
Sizce Erdoğan–Mansur Yavaş görüşmesi yalnızca Ankara’nın projeleri açısından mı okunmalı, yoksa bu görüntünün siyasi bir anlamı da var mı?
