Meksika’nın kuzeyinde, ABD sınırı yakınlarındaki bir hapishaneden 132 mahkumun firar ettiği bildirildi.
Piedras Negras kentindeki cezaevinden kaçan mahkumların, eski bir marangoz atölyesinde kazdıkları tüneli kullanarakfirar ettikleribelirtildi. Coahuila eyaleti Başsavcısı Homero Ramos Gloria, yaklaşık üç metre derinliğe ve 1.2 metre genişliğine sahip tünelin uzunluğununsa yedi metre olduğunu açıkladı.
Gloria, firarın ardından federal polisin ve askerlerin mahkumları arama çalışmasına başladığını, cezaevi müdürüdahil üç yetkilininsoruşturmakapsamında gözaltına alındığını söyledi. Arama çalışmalarına ABD sınır polisinin de katıldığı bildirildi.
2010 yılında da Nuevo Laredo kentindeki bir hapishaneden 153 mahkum, 41 gardiyana kaçmalarına yardım etmeleri için para vererek firar etmişti.. (Hürriyet)
