AnasayfaHaberlerAmerika‘Meşru tecavüz’ için özür diledi, istifa yok

‘Meşru tecavüz’ için özür diledi, istifa yok

Cumhuriyetçi Parti milletvekili Todd Akin “Meşru tecavüzde hamilelik oluşmaz” şeklindeki açıklamasından dolayı özür üstüne özür diledi ama ABD Senatosu için verdiği yarıştan çekilmesi için yapılan yoğun baskılara rağmen adaylı ğını çekmeyeceğini duyurdu.

Akin, pazar günü katıldığı bir programda, yasalara göre tecavüz sayılan durumlarda kadın vücudunun devreye girdiğini, hamileliğin çok zor olduğunu, hamilelik olduğunda da bunun bedelinin embriyonun değil, tecavüzcünün çekmesi gerektiğini savundu. Akin, bu açıklamalarıyla kürtaja karşı çıkıyordu. Ancak bu sözleri kendi partisinden bile tepki çekti. Özür dileyen, sözlerinin cımbızlandığını savunan Akin, dün online bir ilanla da özrünü yineledi.

İki kız babası olduğunu hatırlatan vekil, “Tecavüz, şeytani bir eylemdir. Yanlış sözleri, yanlış bir şekilde kullandım, bu nedenle özür diliyorum. Durum şu ki, tecavüz, hamileliğe yol açabilir. Gerçek şu ki, tecavüzün pekçok kurbanı var. Hatam, seçtiğim sözlerde, yüreğimde değil. Affınızı diliyorum” dedi. Missouri’den aday olan Akin, ‘meşru tecavüz’ yüzünden Cumhuriyetçi Parti’yi zorda bırakabilir.. (Hürriyet)

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,650BeğenenlerBeğen
91,834TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın