AnasayfaHaberlerAmerikaNATO'ya ikmal yolu açıldı

NATO’ya ikmal yolu açıldı

(USASABAH ve Ajanslar)

Pakistan Parlamentosu, kasım ayından beri kapalı tutulan Afganistan’daki NATO ve ABD birliklerine ikmal sağlayan yolun tekrar açılmasına karar verdi.

Pakistan Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından parlamentoya sunulan öneri, mecliste tartışıldıktan sonra kabul edildi.

Parlamentonun kararından sonra konuşan Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Senatör Raza Rabbani, ABD yönetiminden Pakistan’ın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesini istedi.

Pakistan’ın egemenlik haklarından asla taviz vermeyeceğini vurgulayan Rabbani, ABD’nin Pakistan topraklarında insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği saldırıları derhal durdurmasını gerektiğini söyledi.

Pakistan Parlamentosu’nda ilk defa bir dış politika konusunun tartışılarak ve oylamayla karara bağlandığını dile getiren Rabbani, kararın ABD ile ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Söz konusu karar gereğince, ABD ve NATO birlikleri Pakistan’da sadece gıda maddesi ve sağlık malzemeleri taşıyacak ve hükümet organlarının belirlediği oranda araçlardan gümrük ve vergi alınacak.

Pakistan muhalefeti karara tepkili

Kendilerini Pakistan Savunma Koalisyonu (DPC) olarak adlandıran birleşik muhalefet gurubundan tepki geldi.

40 kadar siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu DPC, hükümetin ve parlamentonun kararından geri dönmesini çağrısında bulunarak, ülke genelinde geniş katılımlı protesto eylemleri düzenleyeceğini açıkladı.

Bir DPC yetkilisi gazetecilere yaptığı açıklamada, Afganistan’daki NATO ve ABD askerlerine gıda maddelerinin dahi geçişine izin vermeyeceklerini, gerekirse yolları kendilerinin kapatacaklarını söyledi.

Afganistan’da 140 binden fazla askeri bulunan NATO ve ABD güçlerine ikmalin yüzde 80’i Pakistan üzerinden sağlanıyor.

Pakistan yönetimi, kasım ayı sonunda NATO helikopterlerinin Afganistan sınırından geçerek bir karakolu vurmasından sonra NATO ve ABD’nin ikmal yollarını kapatmıştı. Saldırıda 24 asker ölmüş, 18 asker yaralanmıştı.

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

501,406BeğenenlerBeğen
92,289TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın