65 F
Los Angeles
30 Eylül 2023
AnasayfaHaberlerAmerikaNew York Polisi: 'Bize bir şey olmaz' diyen Türkleri ikna edemiyoruz

New York Polisi: ‘Bize bir şey olmaz’ diyen Türkleri ikna edemiyoruz

New York Emniyet Müdürlüğünde toplum koordinatörü olarak görev yapan emniyet görevlisi Erhan Yıldırım, New York Emniyet Müdürlüğü’nün riskli bölgelerde yaşayanları güvenli bölgelere tahliye etmek için yoğun çaba harcadığını belirterek, riskli bölgelerde yaşayan bazı Türk vatandaşlarının, “Bize bir şey olmaz” dedikleri için evlerini hala terk etmediklerini söyledi.

ANKA ajansının haberine göre Yıldırım, özellikle A kategorisinde olan ve tahliye edilmesi gereken bölgelerden Coney Island, Shipshead Bay ve Queens semtinde yaşayan Türk vatandaşlarının sayısının 40 bin kişi civarında olduğunu söyleyerek “Biz New York emniyeti olarak bölgede tahliyesi gereken bu kişileri güvenli bölgelere taşımak istiyoruz. Maalesef bazı Türk vatandaşlarımız hala bize bir şey olmaz havasında. Havanın çok sakin olduğunu iddia edip bir şey olmayacağını söylüyorlar. Bölgede yaşayan Türk vatandaşlarına durumun ciddiyetini anlatmaya çalışıyoruz. Özellikle Türk iş yerleri de riskte. Bölgede Türklere ait iş yerlerinin neredeyse tamamı kapandı, sadece tek bir restaurant var orası da buluşma noktası olarak kullanııyor. İlerleyen saatlerde burası da kapanacak. Biz bölgede çalışmalarımızı aralıksız olrak sürdürüüyoruz. Tehlikenin boyutunu anlatmaya çalışıyoruz. Broşür dağıtıyoruz. Kasırga’dan korkmayan veya önemsemeyen sadece Türkler değil, her Türlü etnik gurubun içerisinde bu tür kişiler de var” dedi.

Yıldırım, New York’ta yaşayan Türk vatandaşlarına yaptığı çağrıda, “Eğer riskli bir bölgede yaşıyorsanız lütfen evinizi terk edin, gidecek bir yeriniz yoksa yetkililer bu konuda yardımcı olacaktır. Ama lütfen hayatınızı riske atmayın. Küçük bir risk olsa bile tehlikeli alanların dışında kalın” çağrısında bulundu. (ANKA)

Alaturka Online
Alaturka Onlinehttps://www.AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

ALATURKA AİLESİ ÜYELERİ NE DİYOR?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

182,153BeğenenlerBeğen
16,005TakipçilerTakip Et
3,553TakipçilerTakip Et
7,658TakipçilerTakip Et
33,700AboneAbone Ol

Kaçırmayın