AnasayfaHaberlerGündemÖğretmen sendikası uyardı: Öğrenciler arasında hızla yayılıyor

Öğretmen sendikası uyardı: Öğrenciler arasında hızla yayılıyor

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası’ndan yapılan açıklamaya göre; Antakya ilçesine bağlı Ovakent’te Yıldırım Beyazit Ortaokulu ve Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi’nde bazı öğrencilere uyuz tespit edildi. Sendika yönetim kurulu başkanı Deniz Ezer, yetkililere seslenerek tedbir istedi.

“SALGIN DEVAM EDECEK”

Ezer yazılı açıklamasında şunları söyledi;

“Hatay Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine sesleniyoruz. Bölgede okulların hijyen ihtiyacı vardır. Barınma koşulları, temiz suya erişimin olmaması, hijyen ve tuvalet imkanlarının halen yetersiz olması nedeniyle üst solunum yolu hastalıkları, gastrointestinal sistem hastalıkları, uyuz ve uriner sistem enfeksiyonları sık olarak görülmektedir.

Birçok okulda uyuz ve uyuza benzer bulaşıcı hastalık vakası görülmektedir. Daha önceden sendikamıza bu konuda birçok yerden bilgi gelmiş bu vakaların münferit olabileceğini düşünerek isim vermeden basın açıklaması yoluyla kamuoyu ile paylaşmıştık.

Fakat bugün Antakya ilçesine bağlı Ovakent’te velilerin sendikamıza ulaşmaları sonucu Ovakent’te gitmiş ve durum tespiti yaptık. Bu süreçte de okullardan gelen bilgileri araştırınca ciddi bir sağlık sorununun yaşandığını tespit ettik.

Antakya  ilçesine bağlı Ovakent’te bulunan Yıldırım Beyazit Ortaokulunda ve Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi’nde uyuz vakası görülmüştür. Bu bulaşıcı hastalığın uyuz olduğu doktorlar tarafından tarafımıza teyit edilmiştir. Birçok veli ve öğrenci kaygılanmaktadır.

Gerek Ovakent’teki halkın gösterdiği gerekse okullarda görülen uyuz vakasına derhal müdahale edilmelidir. Çünkü hepimizin bildiği gibi Konteyner kentten okullara doğru veya okullardan konteyner kentlere, servis araçlarına ve toplu yaşam alanlarına doğru bu salgın devam edecektir.”

AlaturkaOnline
AlaturkaOnlinehttps://AlaturkaOnline.com
Amerika'nın ilk Türkçe internet Gazetesi, Alaturka Online, 2001 yılından beri Amerika'da en çok okunan, tamamen bağımsız ve tarafsız haber yapan tek Türk Gazetesi. First Turkish American Newspaper - Amerika'daki Türklere Ulaşmanın en Kolay Yolu ! Habersizsiniz ya da Haber Sizsiniz! Alaturka, Gerçek insanlar, Gerçek Haberler. Amerika'daki Aileniz - Alaturka.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
İsminizi Buraya Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin

502,079BeğenenlerBeğen
88,944TakipçilerTakip Et
3,552TakipçilerTakip Et
7,662TakipçilerTakip Et
58,900AboneAbone Ol

Kaçırmayın