11 Eylül 2001’de saldırıya uğrayan Dünya Ticaret Merkezi’nin alt sokağında yapılacak olan Park 51 ya da İslam Kültür Merkezi’nin ne zaman tamamlanacağı belli değil.
Özellikle Muhafazakar Cumhuriyetçilerin hedefinde olan merkezle ilgili olarak büyük kampanyalar başlatılmış, zorlu bir medya sınavı sonrası binanın inşa edilmesinin önünde hiçbir yasal engel bulunmadığı ortaya çıkmıştı.
Projenin finansörü Şerif El Cemal, The New York Times gazetesine yaptığı açıklamada bölgedeki Müslümanların ve yerel bölge sakinlerinin isteklerine uygun bir bina inşaatı için daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.
11 Eylül saldırıları sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarını incitmek istemeyen El Cemal, Park 51’in danışma kuruluna bir 11 Eylül saldırısı mağdurunun akrabasını da alacak. Bina için gereken bağışlar ise tüm ülkeden toplanacak.
El Cemal bağışların sadece Amerikan Değerlerini taşıdığını düşündüklerini kaynaklardan alınacağını söylüyor.
Araştırma ve planlama faaliyetlerinin 5 yılı bulabileceğini belirten El Cemal, 15 katlı binanın maliyetinin 100 milyon doları bulabileceğini belirtiyor.
USASABAH
