ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimi için öne çıkan isimlerden eski Alaska valisi Sarah Palin, seçimde aday olmayacağını açıkladı.
Palin, yaptığı yazılı açıklamada, 2012’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı olmayı amaçlamadığını belirterek, eşiyle birlikte kendilerini “Tanrı’ya, ailelerine ve ülkelerine adadıklarını” kaydetti.
“Pek çok dua ve ciddi bir düşünme sürecinden sonra 2012 yılında Cumhuriyetçi Parti’den ABD Başkanlığı için aday olmama kararı verdim. Benim için her zaman ailem önce gelir ve Todd’la beraber bu durumun ailemiz için ne anlama gelebileceğini derinlemesine düşündük. Bu seferlik kimin Başkan, Vali ve Kongre üyesi olacağı kararı halk tarafından verilirken yapacağım katkılarla daha etkili olacağıma inanıyorum. ”
Sarah Palin’in açıklaması New Jersey Valisi Chris Christie’nin önceki gün aday olmayacağını ilan etmesinin ardından geldi.
Son anketler Cumhuriyetçi Parti’deki adaylık yarışında eski Massachusetts Valisi Mitt Romney ve Teksas Valisi Rick Perry arasında kıran kırana bir yarış olduğunu gösteriyor. Uzmanlar diğer bir aday Herman Cain’in de yarışta önemli bir konumda bulunduğunu bildiriyorlar. (USA SABAH)